2. el Kısa Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

2. el Kısa Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2011 11:55

Bu yıl 5. kez düzenlecek olan 2. el Kısa Film Festivali başlıyor. 2007 yılından beri gerçekleştirilen ve 5 Mart'a kadar devam edecek festivalin özelliği ise yarışmaya katılan kısa filmlerin, daha önce en az 1 festivalden elenmiş olması. Kısa filmcilere destek olmayı amaçlayan festival ‘ön elemede elenmiş film kötü film değildir’ sloganıyla yoluna devam ediyor.

Haberin Devamı

2. el Kısa Film Festivali başladı
 

FİLMLERE TELİF ÖDENECEK

2. el Kısa Film Festivali bu yıl ise daha önce gerçekleştirilmemiş bir uygulamaya imza atacak ve filmlere telif ödeyecek. Seans içerisinde yer alan filmlerin toplamınca, seans da elde edilen gelir, seans filmlerinin sayısına bölünecek. Ve bu tutar filmlerin yönetmenlerine destek ve teşvik amaçlı ödenecek.
Neden 2.el sorusuna ise verilen cevap şu: 2.el demek değeri bilinmeden bir kenara atılmış demektir. Hoyratça filmleri elemektense, 2.el filmlerden, 1.el bir festival yapmayı tercih ediyoruz. İyi kısa filmlerin üretilmesi için iyi festivallerin yapılması gerekliliğine inanıyoruz.

Haberin Devamı

KÜÇÜK İSKENDER'DEN ŞİİR DİNLETİSİ

1-5 Mart tarihleri arasında ANKAmall’de gerçekleştirilecek olan festival programı ise şöyle;

* Film gösterimleri  1 Mart’ta başlayıp beş gün boyunca devam edecek. Gösterimler ANKAmall Sanatolia Sahnesi’nde 12:00-17:00 saatleri arasında yapılacak.

* Festivalde bu sene ‘Kuşatılmış Kentler ve Barış’ temalı özel bir gösterim ve Amerika Kısa Film Seçkisi  yapılacak.

* Açılış gününe özel olarak Pilli Bebek Eskiyeni Bar’da akustik bir performans sergileyecek ve 2 Mart’ta Küçük İskender ile bir şiir dinletisi gecesi gerçekleştirilecektir.

* Festivalin 2.el jürisi Gökçe Pehlivanoğlu, Murat Akser ve Thomas Balkenhol. 1.el jürisi ise Sevin Okyay, Ali Akdeniz, Ali Düşenkalkar, Serdar Akar ve Gökhan Tiryaki.

Festivalde yer verilecek atölyeler ise şöyle;

Ali Akdeniz ile Yapım-Yapımcılık Atölyesi:  Ali Akdeniz bir çok filmin, kısa filmin, belgeselin ve reklamın yapımcısıdır. Fatih Akın`ın yönetmenliğini yaptığı Yaşamın Kıyısında filminin yapımcısı olup, yine Faatih Akın’ın Crossing the Bridge ve Head On / Duvara Karşı adlı filmlerinde line producer olarak görev almıştır.Hala Bilgi Üniversitesi`nde sinema ile ilgili atölyeler düzenlemektedir. V. Uluslararası 2. El Kısa Film Festivali`nde jüri olarak bulunacak olan Ali Akdeniz, festival dahilinde 4 Mart tarihinde bir atölye gerçekleştirecektir.

Haberin Devamı

Hollanda Büyükelçiliği’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek olan LMMS Animasyon Film Atölyesi 2-3 Mart 2011 tarihlerinde ve dört  seans halinde yapılacaktır. Sanna Leupen ile Benjamin van Gogh’un eğitmenliğini üstlendiği atölye, animasyon yapım tekniklerini, LMMS hakkında teorik bilgiyi ve uygulamalı animasyon yapımını içermektedir.

/images/100/0x0/55eb50d2f018fbb8f8b9618d
Bilinçli sinema seyircisi oluşturma projesi; ‘’Sinema derdiniz olmasın, dersiniz olsun!’’ sloganıyla ses getiren 4*4 Film Atölyesi de gerçekleştirilecek atölyeler arasında.  Atölye de teorik eğitim gerçekleştirilecek.  Atölyenin temel amacı; katılımcıların izledikleri tüm filmleri, kısa ve uzun ayrımı yapmaksızın, belirli alanlarda uzmanlaştırma mottosuyla yola çıkmadan, temel düzeyde filmi; “okuma, okuduğunu anlama ve okuduğunu anlatabilme ” idealiyle yola çıkmaktır. Atölye eğitmenleri arasında Serdar Akar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Muharrem Gülmez, Murat Akser, Thomas Balkenhol, Faruk Gençöz, Sevin Okyay, Hayri Çölaşan yer almaktadır.

Haberin Devamı

Festival atölyeyelerine katılmak için Fest-Card sahibi olmak gereklidir. Fest-Card tüm Mybilet satış noktalarında sadece 22 TL.

Festivalin kapanış töreninde ise ‘Övgüye Değer Film’ açıklanacak. Övgüye Değer Film Ödülüne layık görülen yönetmen, Türkiye’de sınırsız ekipman, kaliteli dersler ve stüdyo kullanımı sunan Digital Film Acedemy’de 4 aylık "Digital Film Making" isimli atölyeye ücretsiz katılmaya hak kazanacaktır.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!