2’den 4 yıllığa geçiş başvurusu nisanda

Güncelleme Tarihi:

2’den 4 yıllığa geçiş başvurusu nisanda
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

MESLEK yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programı mezunları, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için 24 Nisan 8 Mayıs tarihleri arasında başvurabilecek. DGS, 3 Eylül 2000 tarihinde gerçekleşecek .

Adaylar, meslek yüksekokulu müdürlükleri ya da ÖSYM Sınav Merkezi yöneticiliklerinden alabilecekleri başvuru belgesi ve DGS Kılavuzu'nu doldurduktan sonra yine bu müdürlük veya yöneticiliklere teslim edecekler.

2000 DGS kılavuzu, dikey geçiş için yükseköğretim lisans programlarında ayrılacak kontenjanlar ile sınava girmek isteyenlerin hangi lisans programlarından tercih yapabilecekleri esaslarını kapsıyor. Adaylar başvuru belgesi ve klavuzlar için 1 milyon 500 bin, sınav ücreti için ise 12 milyon lira ödeyecekler. Başvuruda bulunanlar, girdikleri üniversite sınavlarında almış oldukları, 10 basamaklı, ÖSYM numarasını kullanacak. Özel ve sayısal olmak üzere 2 bölümlü testten oluşacak olan sınav 3 saat sürecek.

Bu arada, DGS adayları için üniversitelerde 6 bin 663 kişilik kontenjan açıldı. Bu kontenjanlar dolmadığı halde, ek yerleştirme yapılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!