2 ceset daha bulundu

Güncelleme Tarihi:

2 ceset daha bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'ın Mardinkapı Semti, Küçükkavas Sokak'taki Hizbullah'ın ölüm evlerinde çıkarılan cesetlerin sayısı, dün 12'ye ulaştı. Kazılarda pazar günü 5, pazartesi 2 ve salı günü 3 cesedin çıkarıldığı evlerdeki kazıya, dün sabahtan itibaren devam edildi. Ağır kokunun sardığı 11 numaralı evde saat 09.45'te yerin 1.5 metre altından bir ceset daha çıkarıldı. Kazıyı sürdüren ekipler, saat 10.30'da bir ceset daha çıkardı. Bu arada mahalleyi ağır bir koku kapladı. Ceset kokusu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğü ekipleri mezar evleri ilaçladı.

Cesetlerin çıktığı evin sahibi Şeyhmus Ezmen, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Sorgulaması süren Ezmen'in, oğlu Mehmet Ezmen'in de terör örgütünün tetikçisi olduğu ve halen arandığı ortaya çıktı.

Ambulansta ceset taşınmaz

Uzman görüşü

TERÖR örgütlerine karşı yapılan başarılı operasyon hepimizi gururlandırdı. Ancak bir skandal da gözden kaçtı sanırım. Televizyonda toplu mezarların açıldığını ve çürümüş cesetlerin sedyelere konularak ambulanslarla Adli Tıp Kurumu'na taşındıklarını gördük.

Bu iç, terör örgütlerinin insanlık için yapabileceklerinden daha tehlikelidir. Çünkü cesetlerin çürümesi sırasında, havasız ortamda çürüme mikropları oluşur. Sedye ve ambulansa bulaşan bu mikroplar daha sonra aynı sedye ve ambulansta taşınan hasta ve yaralılara, oradan da hastanelere taşınır. Çok tehlikeli olan bu mikroplar, özellikle açık yarası olan ya da ameliyat edilen insanların ölümüne neden olabilir.

Sayın Sağlık Bakanımız, lütfen olaya el koyun! Bu ambulansların dezenfekte edilmesi ve daha sonra da kültürler aldırılarak yeterli dezenfeksiyon olup olmadığının kontrol edilmesi gerekir. Bu süre içinde ambulanslarla hasta taşındıysa bu hastalar da enfeksiyon açısından sıkı takibe alınmalıdır.

Bundan sonra da cesetleri lütfen cenaze arabalarıyla taşıyın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!