2 bin PKK’lı için ‘Pişmanlık’ Apo’da takıldı

Güncelleme Tarihi:

2 bin PKK’lı için ‘Pişmanlık’ Apo’da takıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2003 01:51

İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın, Kuzey Irak'taki 2 bin PKK/KADEK militanını dağdan indirmek için hazırladığı Pişmanlık Yasası, terör örgütü yöneticilerinin affı sorununa takıldı.

ABD'nin Irak'ta, İran'a karşı mücadele eden ‘‘Halkın Mücahitleri’’ örgütünü silahsızlandırma girişiminde bulunması, Kuzey Irak'taki silahlı PKK militanlarının durumunun da kısa süre içerisinde gündeme geleceği beklentisi doğmasına neden oldu. Hükümet çevreleri, ABD askeri birliklerinin PKK militanlarını da silahsızlandırabileceğini gözönünde tutarak, bu aşamaya hazırlık olmak üzere ‘Pişmanlık yasası’ çalışmalarını hızlandırdılar. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), başta İmralı'da hükümlü bulunan Abdullah Öcalan olmak üzere terör örgütü yöneticilerinin af kapsamı dışında kalmasını istiyor. Taslakta, Pişmanlık Yasası'ndan Abdullah Öcalan'ın yararlanmaması için özel düzenleme yapılabileceğine dikkat çekiliyor. Buna rağmen, Osman Öcalan, Cemil Bayık ve Murat Karayılan gibi üst düzey örgüt yöneticileri yasa kapsamına alınmaya çalışıyor.

TOPLUMA KAZANDIRMAK

Kandil Dağı'ndaki silahlı militanları topluma kazandırmayı hedefleyen taslağa göre, örgüte zorla üye yapılan ve bir eyleme katılmayanların cezaları affedilecek. Yasadan cezaevinde olan terör örgütü üyeleri de yararlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!