Polis alımı için süreç başlıyor! 2200 Komiser Yardımcısı başvurusu ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Polis alımı için süreç başlıyor 2200 Komiser Yardımcısı başvurusu ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 12:41

Polis alımı için duyuruda bulunan Polis Akademisi Başkanlığı, internet sitesi üzerinden detayları paylaştı. 2000 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 2 bin 200 komiser yardımcısı alınacağını duyuran başkanlık, konuyla ilgili detayları paylaştı. Peki, polis alımı başvurusu için gerekli belgeler neler olacak? İşte, adayların merakla araştırdığı 2 bin 200 Komiser Yardımcısı alımı için detaylı bilgiler

Haberin Devamı

PAEM Komiser Yardımcılığı polis alımı sınavı aracılığıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev almak isteyen adaylar, belirlenen tarihlerde başvurularını gerçekleştirecek. 2000 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 2200 polis alımının gerçekleşeceği PAEM Komiser Yardımcılığı sınavı, 17 Temmuz itibariyle başvuruları kabul edecek. İşte, lisans mezunlarının başvurabileceği PAEM Komiser Yardımcılığı sınavı hakkında detaylı bilgiler

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2) Lisans mezunu veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

3) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek puan türünden taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (2016 ve 2017 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (70,000) taban puan veya üzerinde puan almış olmak)

Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için sınav için belirlenen taban puanın en az % 90’ını almış olmak, ( 2016 ve 2017 yılı KPSS lisans P3 puan türünden (63,000) taban puan veya üzerinde )

4) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak, (01/01/1989 ve sonrası doğanlar)

5) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

6) Boy ölçüsü, beden kitle endeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Sağlık Şartlarını indirmek için Tıklayın)

( PAEM Lisans mezunu adayların boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır. Adayların; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir. )

7) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak

KOŞULLARIN DETAYINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

Ön başvuruda bulunacak adaylar www.pa.edu.tr adresi üzerinden e-devlet hesapları ile 17 Temmuz – 02 Ağustos 2017 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır.

e-Devlet şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin(nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.
www.pa.edu.tr adresine giriş yapan adaylar iletişim bilgilerini eksiksiz doldurarak başvuru yapacaklardır.

Haberin Devamı

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön başvuruda bulunmak isteyen adaylar tarafından önce sınav başvuru ücreti olan 75.00 TL (YETMİŞBEŞ Türk Lirası) 17 Temmuz 2017 saat 09:00’dan, 02 Ağustos 2017 saat 17:00’a kadar Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesi nezdinde bulunan hesaba yatırılacaktır. Yalnızca Halkbank Şubelerinden ve Halkbank ATM’lerinden başvuru ücreti yatırılabilecektir. (Halkbank İnternet Bankacılığından ve Diğer Bankaların, İnternet Bankacılığı, EFT ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.)

 

BAKMADAN GEÇME!