1999'un simgeleri

Güncelleme Tarihi:

1999un simgeleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Her yılın kendine özgü bir stili var, tabii 1999'un da...

Bu yıl hemen her şeyde Uzakdoğu etkileri gözleniyor. Kısacası, Uzakdoğu, yiyecekleriyle spor türleriyle, sinemasıyla, işlemeleriyle 1999'a damgasını vuracak.

Büyük modaevleri, yeni yılın simgelerinin saptanması için avuç dolusu para harcıyorlar. Batı ülkelerinde simge tahmininde bulunmak da iyi para getiren bir meslek oldu. Örneğin Mo White adındaki genç kadının görevi dünyanın belli başlı yörelerini dolaşıp buralardaki moda eğilimlerini saptamak.

Mo White, incelemeler yaptığı ülkelerde ilginç gelişmelerle karşılaştığını söylüyor. Yeni yılın simgelerini saptamak için de özellikle süpermarketlerde inceleme yapmanın yararlı olduğunu iddia ediyor. Ayrıca sokaktaki insanın neler giydiklerine dikkat etmenin de yararı var. Yılları simgeleyen öğeleri genellikle halkın eğilimleri belirliyor. Kadın ve erkekler sanki belirli bir yerden emir almış gibi birdenbire belirli bazı şeyleri benimsiyorlar. Giyimde, sanatta, ev eşyasında ve hatta yiyecek ve içeceklerde tercihler ortaya çıkıyor.

Japonlar öncü

Gelelim 1999'u simgeleyeceklerine inandığımız öğelere. Öncelikle Uzakdoğu'nun etkisine dikkat. Eskiden Japon gençleri batıyı taklit ederlerdi. Bu yıl ise Japonlar birçok yeniliğin öncülüğünü üstlendiler. Japonya'da mağazalar satılan malların özellikleri konusunda müşterilere ayrıntılı bilgi sunuyor. Bu arada nelerin ilgi gördüğü de özellikle belirtiliyor. Japon gençleri, yaratıcılıkta, dünya gençlerinden geri kalmak şöyle dursun onlardan üstün olduklarını kanıtlama çabası içindeler.

Sinemadan hayata/b>

Sinemada kung-fu filmlerine duyulan özlem özellikle dikkat çekiyor. Kung-fu filmleri değilse bile onlardan esintiler taşıyan, Uzakdoğu savunma sanatlarını konu alan filmler bu yıl büyük ilgi göreceğe benziyor. Eski Kung-fu filmlerinin yeniden gösterime girmesi mümkün.

Batı'da yaşayan Asya kökenli gençlerin sayısındaki artış, Asya kültürünün Batı'da benimsenmesine yol açtı. Asyalı gençler kendi müzik topluluklarını kurdular. Onların Asya kokan müzikleri, Batı gençliğini coşturacak.

1999'da dünya gençliği, Uzakdoğu'nun savunma sanatlarına her zamankinden daha fazla ilgi gösterecek.

Asker çizgileri

Modada 70'li yılların etkisi açık seçik görülecek. Özellikle 70'li yılların son dönemindeki çizgiler 1999 yılının modasını etkileyecek. Asker kıyafetlerinden esinlenilerek hazırlanmış mantolar ve tayyörler dikkat çekecek. 70'li yıllarda Lauren Hutton'un çok sık giydiği jump-suit stili giysiler, 99 yılını simgeleyecek.

Çin işi işlemelere özellikle sanatçıların büyük ilgi göstermeleri, onun da 1999'un simgeleri arasına girmelerini sağlayacak. Uzakdoğu tutkusu, gösteri sanatlarında da etkili olacak.Özellikle Hint filmleribüyük ilgi görecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!