1998'de neler ‘in’ neler ‘out’?

Güncelleme Tarihi:

1998de neler ‘in’ neler ‘out’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

1997'den 1998'e geçerken eğilimler de değişti. 1997'de gündem belirleyen kişiler, olaylar, davalar, sanatçıların bir kısmı yerini başka isimlere ve olaylara bırakmak zorunda kaldı. 1998'e girmeyi başaramayıp eşikte kalan isim ve olaylarla, onların yerini alanlar CNN tarafından yapılan interaktif bir anketle belirlendi.

Ünlü televizyon kanalına göre 1998'de bu anket sonunda belirlenen isimleri konuşacak, geçmişte kalanları ise sadece anı olarak hatırlayacağız. 1998'in in ve out'ları şöyle sıralanıyor:

Zeyna in, Barbie out

Türkiye'de Kanal D tarafından yayımlanan ve rating rekorları kıran Zeyna (Xena), başta ABD olmak üzere pek çok ülkede beğeniyle izleniyor. İlkel çağların yenilmez kadın savaşçısının yarattığı güçlü ve bağımsız kadın imajı, şeker kız Barbie'yi tahtından indirdi.

Dadı davası

Eski karısını öldürdüğü iddiasıyla yargı önüne çıkan ve beraat eden OJ Simpson'ın davası hâlâ tartışılıyor, ama gücünü yitirdi. ABD'deki adalet sisteminin tartışılmasına yol açan bu dava kamuoyunu etkilemeyi sürdürürken, dünya bir başka davayla sarsıldı. Louise adlı İngiliz bakıcı kızın davası ABD ve İngiltere arasında neredeyse savaşa dönüştü. Bebeği kasten öldürdüğü iddiasıyla yargılanan İngiliz dadı, beraat edince ortalık bir kez daha karıştı. Bu arada OJ Simpon davası da arada kaynamış oldu.

Anastasia Herkül'ü devirdi

Disney'in son harikası Anastasia, Herkül'ü beyazperdede yendi. Çocuklar, Anastasia'nın hüzünlü hikayesini, Herkül'ün kahramanlıklarına tercih etti.

Erkeğin fendi kadını yendi

Başrolünde Demi Moore'un oynadığı Striptease, geçen yılın en çok konuşulan fiyaskoları arasındaydı. Demi Moore'un soyunduğu sahneler bile ‘‘Striptease’’i kurtarmaya yetmedi. Öte yandan genel estetik değerlere pek uygun olmayan bir grup erkeğin soyundukları ‘‘Full Monty’’, büyük ilgi gördü. Son dönemde yapılmış en komik filmler arasında gösterilen ‘‘Full Monty’’nin başarısı ‘‘Erkeğin fendi kadını yendi’’ şeklinde yorumlandı.

Diana galip

Prenses Diana, dünyanın kalbinde geçen yılın insanıydı. Kocasını Camilla Parker Bowles'a kaptıran Diana'nın ne kadar çok sevildiği ve aslında kazanan kişi olduğunu anlamak için ne yazık ki trajik bir kaza gerekti...

Blair-Major

Tony Blair, İngiltere'de muhafazakârların yıllar süren üstünlüklerini sona erdirdi ve İşçi Partisi'ni yeniden iktidara taşıdı. Dünya soluna büyük moral getiren bu gelişme sırasında kaybeden ise John Major oldu.

Dolly, dinozorların havasını söndürdü

Jurassic Park filminde kopyalama yöntemiyle yeniden hayata döndürülen dinozorlar gündemi az meşgul etmedi. Bilim dünyası, DNA kopyalanması yöntemiyle dinozor üretilip üretilemeyeceğini tartışırken ortaya Dolly adlı bir koyun çıktı. Kopyalama yöntemiyle hayata merhaba diyen Dolly, pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi. En büyük tartışma da insanın kopyalanıp kopyalanmayacağı konusunda yapıldı tabii ki...






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!