Roma’da ‘İnşallah’ burada ‘Tanrı Sizi Kutsasın’

Güncelleme Tarihi:

Roma’da ‘İnşallah’ burada ‘Tanrı Sizi Kutsasın’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 00:00

Malgeri son dönem eserlerini barındıran sergide bir yandan Doğu-Batı karşıtlığını sorgularken diğer yandan da Doğu’yu romantize eden Oryantalist eserleri eleştiriyor. Sanatçının eylül ayında Roma’da açtığı ‘Inshallah’ (İnşallah) adlı serginin devamı niteliğindeki çalışması 4 Mart tarihine kadar görülebilir. Serginin açılışı için İstanbul’a gelen Malgeri çalışması hakkında şunları söyledi:

Pide üzerindeki diktatörler

“Serginin ana eseri ‘The Kiss of Judas’ (Yehuda’nın Öpücüğü) ismini taşıyor. Bu eser İsa’ya ihanet eden haine verilen otuz altını temsilen pideler üzerine basılmış diktatör portrelerinden oluşuyor. Diktatörler halkın beklentilerine ihanet ederek hayatta kalma mücadelesine girişirler. Sütunların üzerinde sergilenen paralar bize kuralların dayatıldığını vurguluyor.”

İstanbul en uygun yerdi

“Sergilenen diğer eserler arasında haritalar, miğferler var. Bu sergiyi oluşturan fikir Batılıların Doğu’yu algılayış biçiminden ortaya çıktı. Aileme bakınca onların da bu yerleşik yargılara sahip olduğunu gördüm. Bundan rahatsızım. Sergiyi Türkiye’de açmak istedim çünkü İstanbul eserlerimi sergilemek için çok uygun bir yer. ”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!