Hürriyet'i Takip Et

Hürriyet'i Takip Et!
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter

CHP'den 'Hakan Şükür' kanun teklifi

AA
23 Şubat 2012
'Şükür' yasa teklifi

CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Tanju Özcan, milletvekillerinin yorumculuk ve danışmanlık yapmasının da önlenmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduğunu açıkladı. Özcan, Lig TV'de spor yorumculuğu yapan AK Partili Hakan Şükür'ün yorumculuğu bırakarak bir an önce asli görevi olan milletvekilliğine dönmesi gerektiğini söyledi. Hakan Şükür, yorumculuk yapmasını eleştirenlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Beyefendiye sorulmuş, gerisi lafügüzaf” dedi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Şükür'ün yorumculuk yapmasını etik bulmadığını söyledi.

Özcan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün bir özel televizyon kanalında spor yorumcusu olarak görev almasını dün toplanan Başkanlık Divanı'nın gündemine getirdiğini söyledi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in Divan'da, “Hiç bir şekilde benden izin alınmadı, fikrim dahi sorulmadı, yapılanı etik bulmuyorum. Elimiz kolumuz bağlı ne yapalım” dediğini aktaran Özcan, “Binlerce yurttaş Hakan Şükür'e futbol yorumcusu olsun, servetine servet katsın diye oy vermedi” diye konuştu.

Şükür'ün Meclisteki önemli toplantılarda ve oylamalarda bulunmadığını, 9 ayda sadece 5 oylamaya katıldığını iddia eden Özcan, “Şike gibi önemli bir yasada bile Hakan Şükür oylamaya katılmadığı gibi kürsüde de konuşmadı. Oysa kendisini ilgilendiren konular ama kendisi televizyonda bülbül kesiliyor” dedi.

Özcan, Hakan Şükür'ün “paraya tamah etmekten vazgeçmesini” isteyerek, “Türk futboluna hizmet etti, karşılığını da TL ve dolar olarak fazlasıyla aldı. Yorumculuğu bırakarak bir önce asli görevi olan milletvekilliğine dönmelidir” ifadelerini kullandı.

CHP'li Özcan, Ak Parti'li Şükür'ün para karşılığı profesyonel yorumculuk yaparak hem Meclisin tüzel kişiliğinin hem de diğer milletvekillerinin itibarını zedelediğini öne sürdü.

Kanun teklifi hakkında bilgi veren Özcan, TBMM Üyeliği İle Bağdaşmayan İşler Hakkındaki Kanun'un ilgili maddesine, “Danışmanlık, yorumculuk gibi adlarla hiçbir surette görev alamazlar. TBMM Başkanlık Divanı, milletvekilinin yasama görevi dışında üstlendiği görevler hakkında resen veya şikayet üzerine yapacağı ilk toplantıda gerekli kararı alır” hükmünün eklenmesini öngördüğünü söyledi.

Özcan, kanun teklifinin gündeme alınmaması durumlunda Hakan Şükür'ü Meclis Başkanlığına şikayet edeceğini bildirdi.

Şükür: Beyefendiye sorulmuş gerisi laf

Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Lig TV’deki programda Şansal Büyüka’yla birlikte yorum yapması konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek, “Beyefendiye sorulmuş, gerisi lafügüzaf” dedi.

Dün Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet eden Hakan Şükür tartışmaları şöyle değerlendirdi: ''Görev almadan önce Meclis Genel Sekreterliği’nden sözlü değerlendirme aldım. Meclis Başkanı böyle küçük şeylerle meşgul edilmez. Ben de Anayasa’yı, İçtüzüğü okuyup anlayabilecek kapasitedeyim. Beyefendiye (Başbakan) sorulmuş, Beyefendi ‘Kanuna bakın engel yoksa olur’ demiş. Yasaya aykırı bir durumum yok. Gerisi lafügüzaf. Ya okuyup anlamayanlar var ya da başka hesapları olanlar var. Meclis çalışmalarına devamsızlığım yok.''

Çiçek: Yaptığı etik değil

TBMM Başkanlık Divanı’nın dünkü toplantısında muhalefet milletvekilleri, Hakan Şükür’ün özel televizyonda ücretle yorumculuk yapmasının Meclis’i ve milletvekillerinin itibarını zedelediğini savundu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise “Benden ne yazılı, ne sözlü izin aldı, ne de gelip bana danıştı. Yaptığını etik bulmuyorum. Gördüğüm kadarıyla bir yasa boşluğundan yararlanıyor. TBMM’nin bir siyasi etik kurulu yok. Diğer parlamentolarda bu tür kurullar var. Bir siyasi etik kurulu kurulsa bu arkadaşımız böyle bir şey yapamaz” dedi.

Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
24/02/2012 - 10:21
Sayın Başbakanım banada 20.000 lira aylık gelirli bir iş lazım. Bana iş verilmesi konusunda bir yasa çıkabilir mi? Şimdiden teşekkürler.
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
24/02/2012 - 11:20
Ben Galatasaray taraftarıyım. Vaktiyle Hakan Şükür'le çok gururlandık. Ancak, milletvekilliği gibi herkese nasip olmayacak ulvi bir görevi hobi gibi yaparak, futbol yorumculuğunu sanki asli görevi gibi yapmasını bir türlü kendisine yakıştıramıyorum. Birisini seçmesini kendisine öneriyorum.
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 19:32
Şüküre kızanlar akp ye kızıyorlar,yorumculuk yapıormuş kardeşim o mecliste doktoru,müteahhidi,emlakçısı var,neymiş asıl olması gerektigi yer yorumculukmuş,birader o mecliste çiftcisi var üstelik chpli oda gitsin tarlasına o zaman,müteahhitlik yapan 30 tane var onlarımı sayalım,bırakın bu işleri :)))
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 19:21
Sayın hükümet, benim de güzel işlerde çalışmam için BANA ÖZEL bir yasa çıkarır mısınız rica etsem...!!!
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 19:01
hd yorumlar adlı yorumcu,pekii muharrem incenin ücretsiz öğretmenliğine niye hayır deniyor peki.öğretmenlik te onun mesleği.
 ADnet  
Reklam için
© Copyright 2012 Hürriyet - Doğan Yayın Holding