Hürriyet'i Takip Et

Hürriyet'i Takip Et!
Hürriyet Facebook
Hürriyet Twitter

Kapıya kafa attı, 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

A.A
23 Şubat 2012
Kapıya kafa atınca...

Trabzon'un Araklı ilçesi emniyet müdürlüğünde bir kişiyle tartışan, daha sonra araya giren polislerle yaşanan arbedede sinirlenip kapıya kafasıyla vurarak hasara yol açtığı ileri sürülen belediye temizlik işçisi “kamu malına zarar verme” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Araklı Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Burak Özgül katıldı.
Son savunması alınan Özgül, 19 Şubat 2011'de otomobille seyir halindeyken yanındaki arkadaşı C.S'nin taşkınlık yapması üzerine polisin telefonla C.S'yi aradığını ve birlikte Araklı Emniyet Müdürlüğüne gittiklerini söyledi.

Emniyet müdürlüğünde koridorda beklerken kendisini tehdit eden kişiyle tartıştığı için polislerce sürüklenerek ara koridora götürüldüğünü ve elleri arkadan kelepçelenerek dövüldüğünü iddia eden Özgül, daha fazla dayak yememek için duvara kafa atacakken yanlışlıkla kafasını kapıya vurduğunu belirtti.
Özgül, iri yapılı bir polisin yumruk atarak kapıyı kırdığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Ahmet Kavgacı ise olay günü alkollü olan Özgül'den şikayetçi olduklarını, kurumlarının zararının giderilmediğini belirterek, başka suçtan gözaltına aldıkları Özgül'ü tuvalete götürdükleri sırada kafa atarak kapıya zarar verdiğini iddia etti.
Tanık olarak dinlenilen polis memuru Mahmut Tüzer de olay günü emniyette bulunduğunu ama olaya şahit olmadığını ifade ederek, “Arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla sanık önce duvara, daha sonra kapıya kafa attı ve kapı zarar gördü” dedi.

Hakimin pişman olup olmadığını sorduğu Özgül, “Kapıyı kırmadım. Yapmadığım suçtan dolayı neden pişman olayım. Beraatimi istiyorum” diye konuştu.
Sanığa “kamu malına zarar verme” suçundan önce 1 yıl hapis cezası veren mahkeme, sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 10 ay hapse indirdi.

Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 14:59
bence orada adam kapıya zarar vermemıştır hakımın bunu cok ıyı araştırması gerekıyordu bırde egerkı olduysada kapının bedelı alınıp cezasını ertelemelıydı yanlış bır karar bence
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 14:43
Bu karari acaba hangi hakim verdi. Kac paralik zarar verdi bu adam. 10 ay hapis yatmasi devlete kaca mal olacak? Malesef her gün yeni gülünc ve üzücü karalari okuyoruz. Hukuk kitaplarimiz acaba bu kadar içi boşmu? Ilgilenen yokmu?
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 14:38
polislere saygı duyuyorum. Ama yaptıklarını gördükçe nefret te ediyorum. Benimde eşimi hastaneye muayeneye götürüp aynı şekilde arkadan kelepçeleyip biber gazı sıkarak dövmüşler. Mahkemede ise böyle bir şey olmadığını iddia etmişler. hakim kime inanacak. Tabiki...
Hürriyet Haber Yorumları - Yorum Yaz
23/02/2012 - 13:19
neler olduguna bilmiyorum ama nekadar sacma bir ceza. kapi geriye gelecekmi hayir maliyetine alip ihtar verseler olmazmi. halka agresiflestiri yorlar. adam taciz eder gözaltina alinir kapi kirmayla alsana 10 ay .el uzaya biz dünya dibine türkiyede hersey tersine.
 ADnet  
Reklam için
© Copyright 2012 Hürriyet - Doğan Yayın Holding