Melike’yi ben vurdum

Güncelleme Tarihi:

Melike’yi ben vurdum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 00:00

Geçen yıl kaybolan 15 yaşındaki Melike’yi öldürmekle suçlanan şüphelinin tutuklu bulunduğu cezaevinde koğuş arkadaşına cinayeti itiraf ettiği öne sürüldü. Koğuş arkadaşı, savcılığa verdiği dilekçeyle duyduklarını anlattı.

Haberin Devamı

ANKARA’nın Sincan ilçesinde geçen yıl ortadan kaybolan Melike Toyguncu’nun (15), öldürülüp mezarlığa gömüldüğü iddia edildi. Cinayet şüphelisi olarak 22 Temmuz 2011’de tutuklanan Muharrem Aytekin’le aynı koğuşta yatan Sedat Turunç, Sincan Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçede, Aytekin’in, genç kızı arkadaşları Cevat Yıldız ve Gökhan Bozkurt ile birlikte öldürdüklerini itiraf ettiğini öne sürdü. Turunç dilekçesinde şu iddialarda bulundu:

Evden gitmek istememiş

“Muharrem, Melike Toyguncu’yu Sincan’da bulunan Cimşit Mezarlığı’na götürüp tabanca ile vurarak öldürdüğünü, Mustafa ismindeki birine ait mezarın içine ya da sağına soluna gömdüğünü bana söyledi. Cevat Yıldız ve Gökhan Bozkurt da oradaymış. Onlar da maktulenin gömülmesine yardımcı olmuşlar. 18 Ocak 2011’den, 9 ya da 12 Şubat’a kadar Cevat’ın evinde kalan Melike’yi öldürmelerinin nedeni ise kendisini evden gönderememeleriymiş. O da ‘Beni gönderirseniz hepinizi yakarım’ demiş. Onu, polise gider diye korktukları için öldürmüşler.”

15 mezardan örnek alındı

Sincan olay yeri inceleme ekipleri, 3 ay süreyle tutulduğu iddia edilen evde Melike’ye ait saç tokası, tarak, tişört bularak Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Cimşit Mezarlığı’nda 15 ayrı mezar kazılarak kemik örnekleri alındı ve Adli Tıp Kurumu’nda Melike’ye ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapıldı. Sonuç bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!