Türkiye'nin kuzey kutbu

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin kuzey kutbu
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2012 17:49

Türkiye’nin Batısı’nda hava sıcaklığı hızla arterken Doğu hala soğuk hava etkisini sürdürüyor. Elazığ’da mazot yüklü bir tanker aşırı kar yağışı nedeniyle kara saplandı. Son 20 yılın en çok kar yağışının gerçekleştiği Bitlis’te yağan kar yine evlerin boyunu geçti. Erzurum, gece -32’yi gördü. Doğu’daki Sibirya soğukları etkisini üç gün daha sürdürecek.

Haberin Devamı

ERZURUM -32’Yİ GÖRDÜ

Kış mevsiminin hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi Sibirya soğuklarının etkisi altına girdi. Erzurum’da gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altına 32 derece oldu.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yağışların durması ile birlikte Sibirya soğukları kendini gösterdi. Sibirya soğuklarının üç gün daha etkisini sürdürmesi bekleniyor. Gecenin en düşük sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 32, Ağrı’da 26, Kars’ta 20, Muş’ta 16, Ardahan’da 12, Erzincan’da 11, Iğdır’da ise 3 dereceyi buldu.

TÃœRKÄ°YE'DE KARA KIÅž SÃœRÃœYOR

TUNCELİ KARAYOLUNA SON YILLARIN EN BÜYÜK ÇIĞI DÜŞTÜ / WEB TV

SÄ°VAS

Sivas, Malatya ve Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 954 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas Kriz Merkezi'nden alınan bilgiye göre, ilde etkili olan kar yağışı dolayısıyla 52'si merkeze bağlı 595 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İlçe ve beldeler arasında ulaşımı sağlayan çok sayıda il yolu da trafiğe kapalı bulunuyor. İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bu arada merkeze bağlı 14, Suşehri'ne bağlı 2 köyde taşımalı eğitim yapılamadığı, Yıldızeli'nde de taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 köyde haberleşme sisteminde arıza meydana geldi, 4 yerleşim birimine de elektrik verilemediği kaydedildi. Soğuk havanın da etkili olduğu kentte en düşük sıcaklığın eksi 18, en yüksek sıcaklığın eksi 6 derece olarak beklendiği ifade edildi.
       Â
MALATYA
       Â
Malatya'da 220 köy yolu ulaşıma kapalı. Karla mücadele ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmasını sürdürüyor.
       Â
TUNCELÄ°
       Â
Tunceli'de de kar yağışı nedeniyle 139 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek yaptığı açıklamada, Tunceli'de 17-18 ve 19 Şubat tarihlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 23'ü merkeze bağlı olmak üzere 139 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti. Şimşek, ekiplerin her türlü olumsuz hava koşullarına rağmen kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!