Bakanlar için helikopter filosu kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar için helikopter filosu kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2012 09:56

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından devletin zirvesi ve bakanlar için 5 helikopterden oluşan üst düzey güvenlikli bir hava filosu kuruluyor.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Bülent Aydemir'in haberine göre, Bakanların yakın mesafe uçuşlarda kullanacakları helikopterler, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından satın alınacak. Helikopterlerin teknik incelemeleri ve alım süreci ise bu konularda uzmanlaşmış olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı üzerinden yürütülüyor. Agusta Westland AW-139 tipi yüksek güvenlikli helikopterler, 8 kişi taşıyabiliyor. Kabini VIP taşımaya uygun şekilde dizayn edilecek helikopterlerin her birinin fiyatı 13 milyon dolar.

Başbakan Erdoğan'ın yurtiçi gezilerde yakın mesafe uçuşlarında kullandığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan Sikosrky S-92 tipi OBA helikopteri gibi yeni alınacak Agusta'lar da Emniyet envanterinde tutulacak ancak güvenlik gerekçesiyle Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve bakanlar dışında kimse kullanamayacak. VIP hava filosunu genişletme projesi kapsamında OBA'nın yanına 2 ader Sikorsky S-92A helikopteri daha alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!