30 ilde 109 KCK gözaltısı

Güncelleme Tarihi:

30 ilde 109 KCK gözaltısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 07:57

Ankara, İzmir ve İstanbul'un da bulunduğu 30 ilde PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildi, 109 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Ankara'da KESK, SES ve TÜMBELSEN Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldı. KCK operasyonlarının talimatını özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'nın verdiği öğrenildi. Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT'çiyi ifadeye çağırmış, üstlerine bilgi vermediği gerekçesiyle soruşturma dosyası elinden alınmıştı.

Ankara'da KCK'ya yönelik operasyon kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK),  Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN)Genel Merkezleri ile bazı sendika üyelerinin evlerinde arama yapıldığı bildirildi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, toplam 15 kadın yönetici ve üyenin gözaltına alındığını söyledi.

Operasyon haberi ile güne başladıklarını ifade eden Özgen, “Bize şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, Ankara'da KESK Kadın Sekreterimiz Canan Çağlayan, KESK eski Kadın Sekreterimiz Songül Morsümbül, SES Kadın Sekreterimiz Bedriye Yorgun, TÜM Bel-Sen Kadın Sekreterimiz Güler Elveren'in de aralarında bulunduğu toplam 15 kadın yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların sayısının daha da artmasından kaygı duymaktayız” dedi.

Özgen, KESK'e yönelik operasyonu kınadıklarını bildirdi.

İSTANBUL

 

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri ekipleri, geçen hafta Zeytinburnu, Küçükçekmece, Beyoğlu ve Maltepe'de bombalı saldırı ve araçların kundaklanması olaylarına ilişkin, PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı.

Çalışmaların ardından çeşitli ilçelerde düzenlenen operasyonlarda, örgüt yöneticilerinin de aralarında olduğu 42 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerle birlikte patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ile örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Yakalanan kişilerin, banka ATM'leri ve araçların yakılması, ses bombalı saldırı ve izinsiz yürüyüş düzenleme olaylarına karıştıkları bildirildi. Örgüt üyelerinin sorguları sürüyor.

İSTANBUL'DA KCK OPERASYONU / WEB TV

İZMİR

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bugün sabah saatlerinde İzmir’de de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltındaki şüpheliler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Polisin bazı adreslerdeki aramalarının devam ettiği, yeni gözaltıların olabileceği bildirildi.

VAN VE HAKKARİ

Van ve Hakkari’de KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında BDP’li Van Belediye Başkan Yardımcısı Gülbahar Orhan’ın da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Dün gece saatlerde yapılan operasyonlarda Van ve Hakkari’de birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Gülbahar Orhan’ın da aralarında bulunduğu 5, Hakkari’de ise 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sorguları sürüyor.

BATMAN

 

Batman Valiliği, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet gösterdiklerini belirtilen 33 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“PKK/KCK Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden ayrıca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi, il merkezli ve ilçelerde 33 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasadışı yayının ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şüphelilerle ilgili adli tahkikatın devam ettiği bildirildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da KCK operasyonu kapsamında 1'i DİHA muhabiri 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, operasyonlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirildi.

ŞANLIURFA

İstanbul merkezli yürütülen KCK soruşturması kapsamında, sabah saatlerinde Şanlıurfa ve Suruç’ta 3 adrese baskın düzenlendi. Baskın yapılan noktalardaki çeşitli suç unsurlarına el koyan güvenlik güçleri, 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Terörle Mücadele Şubesi’ne getirilen ve yakalama işlemleri yapılan 3 şüphelinin, İstanbul’a gönderileceği kaydedildi.

GAZİANTEP

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü KCK’ya yönelik birçok adrese sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, yapılanmaya ilişkin kayıtların bulunduğu ileri sürülen bilgisayar hard disklerine de el kondu.

ADANA

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın KCK'ya yönelik soruşturması kapsamında Adana'da da13 kişi gözaltına alındı.

 

MERSİN

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturma nedeniyle 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, KESK Eski Kadın Sekreteri Songül Mörsümbül, SES Merkez Kadın Sekreteri Serdiye Yorgun, TÜM-Bel-Sen Merkez Kadın Sekreteri Güler Elveren gözaltına alındı. 4 kişi, sorgulanmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ö.S. gözaltına alındı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

ŞIRNAK

Şırnak Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlarda Şırnak il merkezi ve ilçelerinde toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltındaki 6 zanlının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

DENİZLİ

Operasyon kapsamında Denizli’de Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekipleri, bugün sabah saatlerinde KCK üyesi oldukları gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldı.

TALİMAT SAVCI SARIKAYA'DAN

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile yapılan operasyonun savcısı ise son günlerin tartışılan ismi özel yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya... Geçtiğimiz günlerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında bulunduğu 5 MİT mensubunu ifadeye çağıran Sarıkaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından geçtiğimiz cumartesi günü dosyadaki görevinden alınmıştı. Fidan ile birlikte 5 MİT görevlisinin ifadeye çağrıldığı KCK soruşturmasında görevden alınan, Sarıkaya bugün başka bir KCK soruşturması kapsamında operasyon talimatı verdi.

 

30 İLDE 109 GÖZALTI

Soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ya yönelik operasyonlarda  30 ilde 42'si İstanbul'da olmak üzere toplam 109 kişi gözaltına alındı. Aramalarda Van'da bir adet “Kalaşnikof” marka otomatik tüfek ile İstanbul'da bir tabanca ele geçirildiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!