İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT Müsteşarı'nı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı MİT Müsteşarını şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 20:33

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı şok bir karar aldı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, KCK Operasyonları kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı, önceki MİT Müsteşarı Emre Taner'i ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.

Edinilen bilgiye göre Oslo görüşmelerine ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. Savcılık bu bilgilere istinaden Hakan Fidan, Emre Taner ve Afet Güneş'i ifadeye çağırdı.

İNTERNETTE 47 DAKİKALIK KAYIT

MİT yetkililerinin, PKK üyeleri ile Oslo'da yaptığı bir görüşmeye ait olduğu iddia edilen 47 dakikalık bir ses kaydı internette yayınlanmıştı.

İddialara göre Türkiye'den iki MİT görevlisi ile terör örgütü PKK'nın Avrupa'da yaşayan lider kadrosundan üç isim, koordinatör ülke temsilcisi nezdinde Oslo'da görüştü. Kaydın yayınlanmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

ÇOLAKKADI: BİR BİLGİMİZ YOK

Haberin Devamı

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin, “Bir bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil” dedi.

Başsavcı Çolakkadı, bir savcının, böyle bir soruşturma yapması halinde başsavcıya bilgi vereceğini ifade ederek, “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı bunu gerektiriyor. Ancak bir bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Bilginin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekiline de verilmesi gerekirdi. Bu bilgi verilmedi bize. Eğer bu haber doğruysa, o zaman bizlere bilgi verilmeden yapılmış demektir” diye konuştu.

“Peki sizin haberiniz olmadan çağrılmış olabilir mi?” sorusuna karşılık da Başsavcı Çolakkadı, “Duymadığımız bir şeye nasıl 'var' diyelim? Önemli konularda normalde bilgi verilir. Savcı önemli kabul etmemişse bilemem tabii” yanıtını verdi.

Bu arada, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen ise, konunun doğru olup olmadığı yönündeki sorusuna karşılık, “Öyle bir şey yok” ifadesini kullandı. A.A.

BU HABERİN HURRİYET.COM.TR'YLE İRTİBATA GEÇİLMEDEN KULLANILMASI DURUMUNDA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAKTIR...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!