Akdeniz çıldırdı

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz çıldırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2012 12:50

Türkiye dün akşam Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girdi. Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’de bugün ile yarın kuvvetli sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Yağış ve fırtına nedeniyle 3 ilde okullar tatil edildi.

Haberin Devamı

FIRTINA İKİ SAATTE MARMARİS’İ FELÇ ETTİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, hızı saatte 90 kilometreyi aşan fırtınada 4 binanın saç çatısı uçtu, onlarca ağaç yıkıldı, 27 iş yerinin camları kırıldı. Şiddetli fırtına altı metre uzunluğunda 5 balıkçı teknesinin batmasına neden oldu.

ANTALYA'YI DEV DALGALAR VURDU / WEB TV

Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü tarafından, saat 18.00’de yapılan fırtına uyarısı üzerine yetkileler alarma geçti. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı yetkilileri, kaptanlara denize açılmamaları ve korunabilecekleri limanlara gitmeleri konusunda telsizle uyarıda bulundu. Belediye ve AYDEM yetkilileri ilçe kaymakamlığı tarafından duyarlı olmaları için bilgilendirildi. Kaptanlar, teknelerini Marmaris Limanı’ndan alarak Keçi Adası’nda bulunan korunaklı koya çekti. Marmaris, Armutalan, İçmeler ve Beldibi beldesinde sahile yakın olan işyerlerinin sahipleri, dükkanlarından ayrılmadı, fırtınaya karşı önlem almaya çalıştı.

Haberin Devamı

HIZI 90 KÄ°LOMETREYÄ° AÅžTI  Â

ANTALYA'DA DEV DALGALAR OLUÅžTU / FOTO GALERÄ°

Saat 20.00 sıralarında başlayan fırtına kısa sürede hızını 90 kilometreye kadar çıkardı. Kemal Elgin Bulvarı ve Siteler Mevkii sahilinde bulunan onlarca ağaç yıkıldı, 27 tane iş yerinin camları kırıldı. Dükkanların önünde sahiplerince işyerlerine sabitlenmesine rağmen, önlemler fırtınada yetersiz kaldı ve sandalye ile masalar denize uçtu. İçmeler Beldesi Azmak Deresi’nde bağlı 6 metre boyunda 2, Marmaris’te 3 tane olmak üzere toplam beş balıkçı teknesi battı. Armutalan Beldesi Sinan Mahallesi 407 sokak üzerinde bir otomobilin üzerine ağaç devrildi, inşaat halindeki binaların çevresinde bulunan malzemeler uçtu. Armutalan, İçmeler ve Marmaris’te 4 apartmanın saç çatısı uçtu. Kopan elektrik telleri de ilçede aralıklı elektrik kesintilerinin yaşanmasına neden oldu.

CARETTA CARETTA KARAYA VURDU

Caretta Caretta cinsi Deniz Kaplumbağası şiddetli fırtına nedeniyle Marmaris sahiline ölü olarak vurdu. Kafeteryasını fırtınadan korumak için bekleyen Serdar Osmanoğlu tarafından bulunan Deniz Kaplumbağası çağrılan belediye ekipleri tarafından alındı.

Haberin Devamı

AJANS MUHABİRİ ÖLÜMDEN DÖNDÜ

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Behzat Gezer, Yat Limanı’nda motosikleti ile bürosuna dönerken üzerine gelen dev dalgalar nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yere savrulan Gezer’in motosikletini dalgalar denize sürüklerken, kendisini denize düşmekten meslektaşları kurtardı.

MADDÄ° HASARLI KAZALARA NEDEN OLDU

Marmaris- Muğla 6’incı ve Marmaris Turunç Karayolu’nda 2’inci kilometreleri’nde heyelanlar meydana geldi. Karayoluna düşen büyük kaya parçaları yüzünden bir saat yol trafiğe kapalı kaldı. Marmaris İlçesi Armutalan, İçmeler ve Beldibi Beldesi’nde 11 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Karayolları ekipleri kapanan yolu temizleyerek trafiği açtı. Jandarma ve polis sürücüleri dikkatli gitmeleri konusunda uyarıda bulundu.

MEZARLIK SULAR ALTINDA KALDI, BALIKÇI TEKNELERİ ALABORA OLDU

Haberin Devamı

Antalya’da bugün sabah saatteki hızı zaman zaman 115 kilometreye çıkan fırtına ve sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Meydankavağı Mahallesi’ndeki Türbeli Meydankavağı Mahalle Mezarlığı sular altında kaldı. Fırtınadan yat limanındaki balıkçılar da olumsuz etkilendi. Fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar, yat limanını çevreleyen dalgakıranları aşarak balıkçı teknelerini batırdı. 5 balıkçı teknesi dev dalgaların arasında alabora oldu.

Turistler batan balıkçı teknelerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yüksekliği 35- 40 metreyi bulan dev dalgalar, gün boyunca falezleri dövdü. Konyaaltı Plajı’nı yukarıdan izlemek için kurulan seyir terası da dalgaların dansını izlemek isteyen vatandaşlarla doldu. Ellerindeki cep telefonları ve kameralarıyla bol bol fırtına fotoğrafı çeken vatandaşlar, kimi zaman hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Antalya'da denizi izlediği sırada üzerinden  dalga geçince şoka giren 19 yaşındaki genç, hastaneye kaldırıldı.

19 yaşındaki Bayram Kadan, Akdeniz  Bulvarı'ndaki korkuluklara tutunarak denizi izlemek istedi. Bu sırada gelen  yüksek bir dalga, Bayram Kadan'ın üzerinden geçti. Dalgalara kapılacağından  çekinerek korkuluklara tutunan Kadan, soğuk havanın da etkisiyle şoka girdi.

Bulvarda çalışma yapan Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) görevlilerinin  haber vermesiyle gelen  112 Acil servis ekipleri, Kadan'ı  hastaneye
 kaldırıldı.

Dalgaların sürüklediği çakıllar nedeniyle Akdeniz Bulvarı'nda ulaşım tek  şeritten verilmeye başlandı. ASAT ekipleri de yolda biriken çakılları temizlemek  üzere çalışma başlattı.

Haberin Devamı

EGE'DE SAÄžANAK UYARISI

İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale il geneliyle  Balıkesir'in güney ve doğu ilçelerinde su baskını ve sel uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede  bugünden itibaren  gök gürültülü sağanak yağışla birlikte fırtına beklendiği,  yağışlı havanın yarın gece yarısına kadar devam edeceği bildirildi.

Yağış nedeniyle su baskını, sel ve yıldırım çarpması, çatı uçması, ağaç  veya direklerin devrilmesi olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulunulan  açıklamada, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililer ve vatandaşların  dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
     

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!