Başbuğ, lav silahına boru diyen biri

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ, lav silahına boru diyen biri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için, “Lav silahına boru diyen biri. Ne zaman ne kadar doğru söylediğini bilemiyorum. Bunu yargı değerlendirecek” yorumunu yaptı.

Arınç, dün TV8’de katıldığı canlı yayında özetle şunları söyledi:

“CHP’liler, 27 Nisan bildirisi ve Yaşar Paşa’dan niye hesap sorulmadığını belirtiyorlar. Ana muhalefet partisi lideri veya temsilcileri, 12 Eylül ile ilgili hesaplaşmayı gördükten sonra bu tür cümlelerle hala AK Parti’yi itham ederlerse gözleri çok fazla bir şey görmüyor demektir. Acınacak bir durum, acıyorum. 12 Eylül iddianamesine baktım. Önemli olan davanın açılmasıdır.

Alkış tutanlar şikâyetçi

27 Nisan’da o gece yarısı bildirisine alkış tutanlar da yine CHP’nin Onur Öymen’leri ve bugünkü yönetim kademesinde olanlarıdır. O zaman onu alkışlayanlar, şimdi sanki 27 Nisan’dan şikayetçi durumuna düşüyorlar. Sussalar daha iyi olacak. Sayın İlker Başbuğ, eline lav silahını alıp ona boru diyen bir insandı. Islak imza, bilmem ne imza tartışmalarında da kağıt parçası diyen birisiydi. Bırakınız onu söylemesini, benimle ilgili iddiaları, ‘O gözetleme emrini ben verdim’ diyen kişiydi. Yani neyi, ne zamanda, ne kadar doğru söylediğini bilemiyorum. Herhalde yargı, bunların hepsini değerlendirecektir. Yargı bir şeyi araştırıyorsa, bir suç şüphesi üzerine, bir delil üzerine, işlenmiş bir olayı açığa çıkarmak istiyorsa bununla ilgili yapacağı yargısal işlemde hiç kimsenin gözünün yaşına bakmaz, bakmamalı.

Tarih tekerrür eder

Unutmasınlar bu ülkede başbakan ve iki bakanı da saçma sapan iddialarla idam edilmiştir. Biz neler gördük, neler yaşadık. Namazcı Rüştü Erdelhun dedikleri eski genelkurmay başkanı, darbeye karşı çıktığı için bütün rütbelerini sökerek, tokatlayarak, alaşağı edenler, şimdi darbecilik suçuyla mahkeme önüne çıkıyorlarsa tarihin tekerrür olduğunu da unutmasınlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!