Zonguldak'ta pazar yerinin çatısı çöktü

Güncelleme Tarihi:

Zonguldakta pazar yerinin çatısı çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2012 18:08

Zonguldak'ta, Soğuksu semtinde bulunan kapalı pazaryerinin çatısı yoğun kar nedeniyle çöktü. Şu ana kadar 2 kişi öldü, 20 kişi ise enkazdan yaralı olarak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Olay, saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Kentte pazartesi gününden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, Soğuksu semtindeki pazar yerinin bir bölümünün çatısının çökmesine yol açtı. Çöken bölümde tezgah açan pazarcı esnafından oluşan çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Olayın ardından ambulans, itfaiye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri pazar yerine sevk edildi.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin ise enkazdan yaralı olarak çıkarıldığı bildirildi. Yaralıların kurtarılması sırasında enkazın etrafında büyük panik yaşandı. Bazı yaralılar, pazarda kullanılan çadırlara konularak ambulanslara taşındı. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kurtarma çalışmaları sırasında çatıda küçük çaplı başka çökmeler de meydana geldi. Çalışmalara katılan bir polis memuru da bu sırada omuzundan hafif yaralandı.

ZONGULDAK'TA PAZAR YERİNİN ÇATISI ÇÖKTÜ / WEB TV

Haberin Devamı

Enkazda kurtarma çalışması devam ederken, pazar yerinin çökmeyen bölümündeki esnafın tahliye edilmemesi ise dikkat çekti. Tehlikeye rağmen sebze, meyve ve diğer eşyalarını toplamaya çalışan pazarcılar, belediyeye tepki gösterdi. Çatıdaki tehlikeyi 1 gün önce belediyeye bildirdiklerini ileri süren pazarcılar, buna rağmen önlem alınmadığını söylediler.

Olaydan 22 kişinin etkilendiğini belirten Vali Ayyıldız, şöyle dedi:

“Olayda ölü sayımız 2'ye yükseldi, 20 yaralımızın hastanelerde tedavisi sürüyor. Yaralılardan Güngör Durmuş (52) ile Fatma Sarıoğlu (44) yaşamını yitirdi. 18 yaralının tedavisi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde, 2'sinin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sürüyor. Yaralıların hayati tehlikesi yok. Yarın sabah itibariyle alanda enkazın kaldırılarak vatandaşlarımızın zarar tespiti yapılacak. Olayla ilgili kusur varsa sorumluların kimler olabileceği konusunda çalışma yapılacak.”

Ayyıldız, “Bu olaydan önce çatının yıkılma tehlikesine karşı ihbar gelmiş miydi?” sorusunu, “Bize herhangi bilgi ulaşmadı. Öyle bir şey olsa hassas davranırız. Candan önemli hiçbir şey yok” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

İSİMLER BELİRLENDİ

Tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle;

Emine Yalın, Turgay Fidanboy, Onur Fidanboy, Şehriye Akgün, Bahri Kalmaoğlu, Mithat Yılmaz, Şenol Ayçiçek, Sabahat Yurdakul, Aslıhan Tahtalı, Gülşen Akkuş, Barış Pekinci, Aytekin Tığ, Suat Gültekin, Murat Birinci, Mustafa Yazıcı, Vasfiye Yüksel, Adem Akyıldız, Sezaver Alcan, Hasan Durmuş ve Hülya Akyıldız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!