Hayvanseverler, İstanbul Deri Fuarı'nı protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler, İstanbul Deri Fuarını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2012 16:12

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup hayvan sever, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Deri Fuarı'nı (İDF) protesto etti. Protestocular ellerindeki kırmızı boyaları güvenlik güçlerinin üzerine fırlattı.

Haberin Devamı

Fuar merkezinin yakınında bulunan bir fast-food restoranın önünde toplanan grup, “Zulüm hiç bu kadar şık olmamıştı” yazılı pankart açtı. Burada bir süre müzik çalıp dans eden grup üyeleri, daha sonra sloganlar eşliğinde fuar merkezine doğru yürüyüşe geçti.

BU KEZ DE POLİSLERİ BOYADILAR / FOTO GALERİ

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Fuar merkezinin önünde bir grup üyesi, sesli hayvan efektleri eşliğinde giydiği beyaz kürkün üzerine ve yerlere kanı temsilen kırmızı boya akıttı. Gruptakiler, daha sonra fuar merkezinin girişine yönelerek, boya attı ve meşale yaktı. Atılan boyalar polislere de isabet etti. Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Bu arada, basın mensuplarının ellerindeki leopar desenli eldivenlere dikkati çekmesi üzerine Ankara Bağımsız Hayvan Hakları Grubu Başkanı Oya Yurdakul, eldivenlerin imitasyon olduğunu söyledi. Yurdakul, hayvanlara şiddetin suç sayılması için çalışacaklarını vurguladı. Öte yandan, basın mensupları ile grup üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Bunun üzerine bazı basın mensupları da eylemin bir bölümünü tepki amaçlı görüntülemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!