Elektrik gitti Marmara bitti

Güncelleme Tarihi:

Elektrik gitti Marmara bitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2012 00:00

Marmara Bölgesi’ne dün öğleden sonra Bursa ve Lüleburgaz çevrim santrallarındaki arızalar nedeniyle saatlerce elektrik verilemedi. Kar yağışının da başladığı İstanbul’da metro seferleri durdu, doğalgaz kesintisi nedeniyle evler buz kesti.

BURSA ve Lüleburgaz çevrim santrallarındaki arızalar nedeniyle dün öğleden sonra İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’ye elektrik verilemedi. İstanbul ve çevresinde saat 13.42’de kesilen elektrik, Bulgaristan’dan alınan elektriğin enterkonnekte sisteme bağlanması ve Ambarlı Termik Santrali’nden besleme yapılmasıyla 3 saat sonra kademeli olarak yeniden verilebildi.

TRAMVAY VE METRO SEFERLERİ DE DURDU - Foto Galeri

ELEKTRİK KESİNTİSİ METROYU VURDU /WEB TV

Metro çalışmadı

Kar yağışı sürerken yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul’da yaşam felç oldu. Metro ve tramvay seferleri, elektriğin kesildiği 13.42’de durdu. İETT, Taksim-Mecidiyeköy-Hacıosman hattı için ek otobüs seferleri koydu. 16.30’da tekrar başlayan metro seferleri 22.30’da normale döndü. Bu arada kesinti nedeniyle trafik sinyalizasyon sisteminin çalışmaması da trafiği arapsaçına çevirdi. Bazı kavşaklarda hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Hava koşulları nedeniyle otoyollarda trafik öğle saatlerinden itibaren kilitlendi.

Elektrik kesintisi nedeniyle İstanbul’a doğalgaz verilemediği için sıcaklığın 2 dereceye kadar düştüğü kentte, evler buz kesti. İGDAŞ abonelerini, kesinti süresince kombilerinin vanalarını kapalı tutmaları ve elektrik geldiğinde hemen açmamaları konusunda SMS ile uyardı. Bu arada özellikle yüksek katlı apartmanlarda, hidroforlar çalışmadığı için evler susuz kaldı. Hafta sonu tatilinin ilk günü, kent halkına zehir oldu.

İSTANBUL'DA HAYAT DURDU / WEB TV

TRAKYA ELEKTRİKSİZ KALDI/ WEB TV

Sanayi aksadı

Türk sanayisinin lokomotif kuruluşlarının bulunduğu Kocaeli ve İstanbul’da elektriklerin kesilmesi bir çok tesiste üretimi aksattı. Büyük ölçekli 500’ün üzerinde fabrika bulunan Kocaeli’de elektriklerin kesilmesiyle, hazırlıksız yakalanan sanayi kuruluşlarında üretim durdu. Yedek enerji sistemleri olmayan fabrikalar üretimi tamamen durdururken, başta Dilovası’ndaki metalürji fabrikalarında da demir çelik üretimi yapılamadı, fırınlar soğudu.

TEKİRDAĞ'DA DA ELEKTRİKLER GİTTİ / WEB TV

BURSA DA ELEKTRİKSİZ KALDI / WEB TV

Arıza 5.5 saat sürdü

Türkiye’nin elektrik üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde Adapazarı hattına ait gerilim trafosunun patlaması, enterkonnekte sistemin çökmesine neden oldu. Buna Lüleburgaz Hamitabat Enerji Çevrim Santralı’nda 150 bin voltluk trafo merkezindeki arıza da eklendi. Trakya bölgesindeki enterkonnekte sisteme Bulgaristan’dan enerji alınması ile saat 14.15’ten itibaren bölgeye elektrik verilmeye başlandı. İstanbul ve çevresi için de İstanbul Ambarlı Termik Santralı’ndan besleme yapılınca kesintinin yüzde 80’i giderildi.

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, patlama ile saat 13.42’de başlayan arızanın 19.15’te tamamen giderildiğini açıkladı. Adapazarı’ndan Babaeski’ye kadar olan elektrik sistemindeki arıza 5 saat 33 dakika sürdü.

İSTANBUL ELEKTİRİKSİZ KALDI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!