Ä°stanbul'a lapa lapa kar

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbula lapa lapa kar
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 11:38

İstanbul'da her iki yakada yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Haberin Devamı

Yapılan uyarıların ardından beklenen kar bugün İstanbul'a yağdı. Yeni yılın ilk karı öğle saatlerine doğru kentin yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Anadolu yakasında Çamlıca, Sultanbeyli, Beykoz gibi bazı yerlerde karın lapa lapa yağdığı görüldü.

 

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANI BEYAZA BÜRÜNDÜ / Foto Galeri

 

Kara en çok sevinen yine çocuklar oldu. Sokakta lapa lapa kar yağdığını gören çocuklar büyük bir sevinç yaşadı.

 

İstanbul'da yağan karın en çok etkisin gösterdiği yer Hadımköy oldu. Öğle saatlerinde etkisin artıran kar yağışı sırasında ortaya çıkan görüntüler Doğu illerini aratmadı. Lapa lapa yağan kar, şiddetli rüzgarın etkisiyle adeta tipiye dönüştü. Kar yağışı nedeniyle TEM sürücüler zor anlar yaşıyor. Göz gözü görmediği bölgede yerlerde kısa sürede beyaza büründü.

 

Haberin Devamı

Ä°DO'NUN BAZI SEFERLERÄ° Ä°PTAL

 

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞDI / WEB TV

HADIMKÖY'E LAPA LAPA KAR YAÄžDI / WEB TV Â

ÇORLU BEYAZA BÃœRÃœNDÜ   Â

Hava sıcaklığının 3 dereceye düştüğü Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde sabah erken saatlerde yağmur yağışı başladı. Kısa süren yağmur yağışı yerini kar yağışına bıraktı. Sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Kısa sürede hızını arttıran yağış nedeniyle çatılar ve araçların üzeri beyaza büründü. Karın yağmasını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı cadde ve sokaklarda ise buzlanmalar meydana gelmesi üzerine Çorlu Belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına başladı.

 

Çorlu TEM otoyolunda tipi şeklinde yağan kar trafikte seyreden sürücülere zor anlar yaşattı. Polis ekipleri kar yağışı nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Meteoroloji yetkilileri yağışın belirli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

ÇORLU'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI / WEB TV

TAKSİM KARA TESLİM / WEB TV

KEÅžAN'A BEYAZ ÖRTÃœÂ

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırınca ilçe beyaza büründü. Yoğun kar yağışı nedeniyle sabah işe gitmeye çalışanlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Yağışlı havanın etkisine giren ilçede hava sıcaklığı yağışla birlikte düşerken, Keşan Belediyesi ve karayolları ekipleri olası buzlanmalara karşı çalışma yapmak için hazır bekletiliyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ  

ULUDAÄž'DA KAR YAÄžIÅžI 165 SANTÄ°METREYE ULAÅžTI

Uludağ Meteoroloji İstasyonundan alınan bilgiye göre, hafta sonunda etkili olan yağışla birlikte kar kalınlığının 165 santimetre olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Gündüz sıcaklığının eksi 4-5, gece sıcaklığının ise eksi 6 derece civarında olacağı Oteller Bölgesi'nde kar yağışının bugün ve yarın devam edeceği belirtildi.

METEOROJÄ°'DEN KUVVETLÄ° KAR YAÄžIÅžI UYARISI Â

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ypılan açıklamada, bugün akşam saatlerine kadar Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir'in doğu ilçelerinde kuvvetli kar yağışı, gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile akşam saatlerinden sonra İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kırıkkale), gece saatlerinde Orta Karadeniz, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu bölgesine yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğleden sonra ve akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Balıkesir’in doğu ilçelerinde, akşam ve gece saatlerinde de Antalya'nın doğu ilçelerinde (Alanya, Manavgat, Gazipaşa ve İbradı) kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 

Haberin Devamı

Yağışla birlikte kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

 

Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!