Erhan Ünver vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Erhan Ünver vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 19:02

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibi gazeteci Erhan Ünver (74) dün evinde yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Gazeteciliğe 1960 yılında Ege Telgraf'ta başlayan Ünver, Yeni Asır Gazetesi'nde 43 yıl görev aldı. Bir süre Hürriyet ve Gözlem gazetelerinde de çalışan Erhan Ünver, üç arkadaşıyla birlikte esnafa yönelik Birlik Gazetesi'ni çıkardı. Sabah Gazetesi'nin Ege Bölge temsilciliğini de yürüten Ünver, sürekli basın kartı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibiydi. Meslektaşı, eski Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Özden Ünver ile evli olan Erhan Ünver, üç çocuk babasıydı.

Erhan Ünver'in vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, "Meslek büyüğümüz Erhan Ünver, gazeteciler arasında ve çevresinde sevilen, sayılan bir kişilikti. O iyi bir insan ve iyi bir gazeteciydi. Türk ve İzmir basınına uzun yıllar hizmet veren Ünver'e Allah'tan rahmet diliyor, sevgili eşi Özden Ünver başta olmak üzere geride kalan ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

ERHAN ÜNVER

Haberin Devamı

1938 yılında Torbalı’da (İzmir) doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi ile İzmir İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’nde okudu. Gazeteciliğe 1960 yılında Ege Telgraf’ta başladı. Yeni Asır’da 43 sene çalıştı. Bu arada Hürriyet ve Gözlem gazetelerinde görev aldı. Ayrıca üç gazeteci arkadaşıyla birlikte esnafa yönelik ”Birlik Gazetesi”ni çıkardı.
Sabah Gazetesi’nin Ege Bölge Temsilciliği’nde bulundu. Sürekli basın kartı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü sahibi olan Ünver evli ve üç çocuk babasıydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!