Çankaya Belediyesi'nden yılbaşı partisi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya Belediyesinden yılbaşı partisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 13:59

Çankaya Belediyesi, 2012 yılbaşı partisini Lozan Park'ta düzenliyor.

Haberin Devamı

Belediye şirketi Belde A.Ş tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte, Aylin Aslım, Marsis, DJ Hicri Bozdağ ve DJ Suat Ok sahne alacak. Havai fişek gösterilerinin yapılacağı gece için parka yiyecek içecek stantları da kurulacak. Partiye giriş 10 lira olarak belirlendi.

Belediye ayrıca yarın Kızılay-Sakarya'da rock gruplarının katılımıyla bir kutlama daha organize edecek. Saat 19.00'daki eğlence için kurulacak platformda,
yılbaşı gecesi de etkinlik sürecek.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, düzenlediği basın toplantısında, Ankaralıların ve Çankayalıların yılbaşına “daha moralli” girebilmesini sağlamak için düzenledikleri eğlenceler hakkında bilgi verdi.

Ekonomi çevreleriyle işbirliğine gidiliyor

Üzerinde çalıştıkları yeni proje hakkında da bilgi veren Tanık, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile işbirliği protokolü imzaladıklarını, sanayicilere kalifiye iş gücü sağlamak ve işsizlere istihdam yaratmak amacıyla eğitimler düzenleyeceklerini söyledi. Bu şekilde “iş yaşamını geliştirme ve destekleme zonları” oluşturacaklarını ifade eden Tanık, belediye olarak ekonomi çevrelerinin yaşadığı sıkıntıların çözümüne kavuşturmayı ve istihdam yaratmayı hedefledikleri bu çalışmayı başta turizm ve otelcilik olmak üzere diğer sektörlere de yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Konuşmasında AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'nin Çankaya Belediyesine yönelik eleştirilerine de değinen Tanık, Tanrıverdi'nin bahsettiği Turan Güneş 511. sokağın 5 metrelik bir sokak olduğunu, bu sokakta kaldırım yapmak istediklerinde bölge sakinlerinin, otopark ihtiyacı nedeniyle tepki gösterdiğini anlattı. Sancak Mahallesi'nde 52 sokak bulunduğunu, 43'ünün Çankaya Belediyesi sorumluluğunda yer aldığını kaydeden Tanık, söz konusu 43 sokağın 25'inin bu yıl içinde tam kaplama, 18'inde de kısmi kaplama ve onarım yapıldığını belirtti. Tanık, Çankaya Belediyesinin bu yıl 3 bin 160 metre kaldırım yaptığını da ifade ederek, Büyükşehir Belediyesinin ilçeyle ilgili sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu.

“Gökçek'in CHP yerine belediyecilikle ilgilenmesini tavsiye ederim”

Bülent Tanık, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın teleferik projesi ve Ankara metrosuyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları söyledi:

“Ben hayal projelerle bizleri oyalamayın demiştim, Binali Yıldırım'ın yaklaşımı da...tabii herhalde o da bilmiyordur ulaşımı, ulaştırmayı ve planlamayı, Melih Bey öyle diyecektir, sanırım ya da o söylediği için susacaktır. Ben söylediğimde 'Bülent anlamaz bu işlerden diyor' ama bakalım sayın bakana ne diyecek.”
Metro konusunda da İzmir'deki uygulamaları örnek gösteren Tanık, Ulaştırma Bakanlığının daha önce Ankara metrosuna “el atmış olmasını” dilediklerini kaydetti. Tanık, “Ama bu görünüyor ki (Ulaştırma Bakanlığı) şu anki Büyükşehir Belediye Başkanımızın fantastik projeler üretip, onları tartışıp, sonra hiçbir şey yapmama alışkanlığını ortadan kaldıracak bir eylemlilik üretemedi. Ben sayın Gökçek'in CHP ile ilgilenmek yerine belediyecilikle ilgilenmesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!