PKK, KCK, BDP iç içe

Güncelleme Tarihi:

PKK, KCK, BDP iç içe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 00:00

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK, KCK ve BDP’nin iç içe bir yapı olduğunu öne sürerek, “Masum bir dernek veya masum bir kooperatifle karşı karşıya değiliz. Masum bir siyasi partiyle mücadele etmiyoruz. Hukuki yollardan kurulmuş siyasi partiye bir şey yapmıyoruz. Onlar bize sataşıyor. Biz de herhalde susacak değiliz” dedi.

Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın Afyonkarahisar’daki toplantısına katılan Şahin, terör örgütünün çalışma tarzını anlatırken “İnsan insanın kurdudur” sözünün Latincesini (homo homini lupus) kullanmaya çalıştı. Fakat birkaç kez denemesine rağmen sözü tam olarak söyleyemedi. Daire müdürlerinin yardımıyla sözünü tamamlayan Şahin, BDP, PKK ve KCK bağlantısına ilişkin ise şöyle konuştu: “Masum olmadıklarını, illegal yapının yasal uzantısı olduklarını söyleyeceğiz. PKK demek Apo demek, KCK demek BDP demek, bir iç içeliğin, bir biraradalığın sırrının ifşasından başka bir şey değildir. Bunun ifadesi bana ait değil. Yöneticileri söylüyorlar. Ana sözleşme diye yazdıkları metnin bir maddesinde KCK, bir maddesinde siyasi partiler bunun parçası. Değilse kürsülere çık, ‘Ne alakası var; yırtıyorum bunu’ de. Yiğitsen, özgürsen... Değilsin. Özgürlükten bahsediyorlar, kendin özgür değilsin ki. Ondan sonra da barışın dili, özgürlük... TBMM kürsüsünden daha özgür bir yer mi var? Buna tahammül eden, buna toleranslı bakan, özgürlük veren bir yapıya sahibiz. Fikrin varsa gel söyle.

Sanatla terörü besliyorlar

Terör örgütünün yürüttüğü çalışma sadece dağda, bayırda, şehirde, sokakta, arka sokaklarda haince pusu kurarak yaptığı saldırılardan ibaret değil. Terörü besleyen arka bahçe var. Masum, makul, haklı gösterme gayreti var. Resim yaparak, tuvale yansıtarak, şiir yazarak şiire yansıtıyor, günlük makale yazarak. Terörle mücadelede görev almış askeri ve polisi, sanatına çalışmasına konu yaparak demoralize etmeye çalışıyorlar. Arka bahçe İstanbul’dur, İzmir’dir, Bursa’dır, Viyana’dır, Londra’dır, Washington’dur, üniversitede kürsüdür, dernektir, sivil toplum kuruluşudur. Oraya da sızmışlardır. Bakmışsınız kültür, eğitim derneği. Bakarsınız ’think tank’ kuruluşu. Dağdakiyle mücadele kolay. Ama arka bahçede ayrık otuyla ayrık otları birbirine karışıyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!