5.1'le bu oldu

Güncelleme Tarihi:

5.1le bu oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2011 13:41

ÇANAKKALE İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Ege Denizi’nde meydana gelen ve kentte de hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından aldığı karar doğrultusunda depreme dayanıksız olduğu belirlenen 5 ilköğretim okulu boşaltıldı. 2 bin 600 öğrenci başka okullarda eğitim ve öğretime devam edecek.

Haberin Devamı

Ege Denizi’nde 5 Aralık’ta meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından Ä°l Milli EÄŸitim Müdürlüğü, geçen hafta harekete geçerek il genelinde 5 ilköğretim okulu binasının depreme dayanıksız olduÄŸu gerekçesiyle tahliye edilmesini istedi. Okul müdürleri "En kısa sürede okulu boÅŸaltın" yazısı üzerine hiç zaman kaybetmeden tahliye iÅŸlemlerine baÅŸladı. Â

DEPREM RÄ°SKÄ° OKUL BOÅžALTTIRDI / WEB TV

5 OKUL BOÅžALTILDI, 2600 ÖĞRENCÄ° BAÅžKA OKULLARA NAKLEDÄ°LDİ Â

Hafta sonu tamamlanan tahliye çalışmalarının ardından Merkez İlköğretim Okulu, 950 öğrencisiyle Esenler Mahallesi’ndeki Cevat Paşa İlköğretim Okulu’na, Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 600 öğrencisiyle Vali Fahrettin İlköğretim Okulu’na, Eceabat Türközü İlköğretim Okulu 250 öğrencisiyle Hamdibey İlköğretim Okulu’na, Biga Tevfik Emin Başarır İlköğretim Okulu 450 öğrencisiyle Biga İlköğretim Okulu’na ve Bayramiç Vali Ekrem Özsoy İlköğretim Okulu 350 öğrencisiyle Gazi İlköğretim Okulu’na taşındı.

Yıkılarak yeniden yapılacak olan Merkez İlköğretim Okulu’nda hafta sonu gerçekleşen taşınma işlemine öğrenciler ve veliler de destek verdi. Bu yıl 250 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Esenler Mahallesi’ndeki Cevat Paşa İlköğretim Okulu’nun öğrenci sayısı Merkez İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrencilerle birlikte bin 200’e yükseldi. Cevat Paşa İlköğretim Okulu’nda bu sabah düzenlenen törende ise iki okul müdürü velilere ve öğrencilere birer konuşma yaptı. Cevat Paşa İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Arcan, Merkez İlköğretim Okulu’nun öğrencilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Cahit Bayraktar da, kendi okullarında oluşan özel durum nedeniyle eğitime burada devam edeceklerini belirterek, "Velilerin hiçbiri endişelenmesin. Bütün öğrencilerimizin sınıfları Cevat Paşa İlköğretim Okulu’nda hazır durumda. İnşallah hiçbir aksilik olmayacak" dedi.

"NÄ°YETÄ°MÄ°Z DAHA YATAY BÄ°NALAR"

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, hiç zaman kaybetmeden Merkez İlköğretim Okulu binasını yıkarak, yeni bir okul yapımına başlayacaklarını söyledi. Bardakçı, "Yeni okulu çok katlı yapmayacağız. Arsanın durumu ve öğrenci kapasitesine göre bir proje uygulayacağız. Artık niyetimiz çok katlı binalar yerine daha yatay, ama iç hacmi geniş binalar tasarlamak. Merkez İlköğretim Okulu için de böyle bir projeyi hayata geçireceğiz. Yıkılarak yeniden yapılacak olan Eceabat Türközü İlköğretim Okulu’nu da aynı şekilde yapacağız. Diğer üç okulu güçlendirmeyi planlıyorduk. Ancak güçlendirme maliyetleri ile yeniden yapım maliyetlerini yeniden gözden geçireceğiz. Arada çok fark olmazsa bu üç okulu da yıkıp yeniden yapabiliriz. Boşaltılan 5 okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetiştirmek için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Okulların ani bir karar ile boşaltılmasının nedeninin, öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, "Ege Denizi’nde meydana gelen 5.1’lik depremin ardından ani bir karar ile okulları boşaltmaya karar verdik. Çünkü deprem riski her zaman var. Allah korusun daha şiddetli bir deprem yaşayabiliriz. Çocuklarımızın can sağlığını düşünmek zorundayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!