Bomba ellerinde patladı, 2 terörist öldü

Güncelleme Tarihi:

Bomba ellerinde patladı, 2 terörist öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2011 11:35

Adana’da bir evde boru tipi parça tesirli bomba yapmaya çalışan 2 terörist, bombanın ellerinde patlaması sonucu öldü. 2 terörist de yaralandı.

Haberin Devamı

Dün saat 21.30’da meydana gelen olayda, bir yakınlarının 3 katlı evinin 3’üncü katında buluşan 22 yaşındaki Bilal U., 18 yaşındaki Fırat A., 19 yaşındaki Halil İbrahim K. ve Ahmet G. terör örgütü PKK lehine yapılan korsan gösterilerde kullanmak üzere boru tipi parça tesirli bomba hazırlamaya başladı. Bu sırada meydana gelen patlamada Bilal U. ve Fırat A. ağır yaralandı. Patlamada aynı odada bulunan Halil İbrahim K. ve Ahmet G. de çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Korsan gösteriler nedeniyle bölgede güvenlik önlemi alan polisler, patlama sesinin duyulmasının ardından olayın olduğu adrese gelip, teröristleri kanlar içinde buldu. Yaralı teröristler, ambulanslarla Adana Devlet Hastanesi ile Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Teröristlerden Bilal U. ve Fırat A. yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hafif yaralılar Halil İbrahim K. ve Ahmet G. ise tedavilerinin ardından gözaltına alınıp, sorgulanmak üzere Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, olayın ardından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Mehmet Avcı, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine "Düğüne giden yakınlarının evinde boru tipi parça tesirli bomba yapılırken patlama olmuş. Anne ve babaların çocuklarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu çocuklardan ne istiyorlar?" dedi.

Ölen Bilal U. ve Fırat A.’nın cesetleri, otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın gözetiminde yapılan otopsinin ardından Bilal U.’nun cenazesi ailesine teslim edildi. Adıyamanlı ailenin, çocuklarının kandırıldığını söylediği, cenazesinin de örgüt propagandasına alet edilmeden toprağa verilmesi için polisten yardım istediği öğrenildi. Bilal U.’nun cenazesi, sabah erken saatlerde ailesinin isteği üzerine Buruk Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

BOMBAYI POLİSE ATACAKLARDI

Boru tipi parça tesirli bombayı hazırlarken, patlaması sonucu ölen teröristler Bilal U. ile Fırat A.'nın patlayıcıyı korsan gösteride polise atmayı planladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

Bilal U.'nun ilköğretim 5’inci sınıftan, Fırat A.'nın ise lise 1’nci sınıftan okumayı terk ettikleri, terör örgütü lehine sokak eylemlerinin yanı sıra yaralama ve uyuşturucudan kayıtları bulunduğu bildirildi.

DAYISI 'EVE BAKSIN' DİYE ANAHTARI VERMİŞ

Patlamanın meydana geldiği evin ölen teröristlerden Bilal U.’nun dayısı Ş.O.’ya ait olduğu, Adıyaman’da bir yakınlarının düğününe giderken yeğenine "Eve hırsız girmesin, eve sahip çıksın" diye anahtarı verdiği bildirildi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!