2 devlet tek millet tek yürek

Güncelleme Tarihi:

2 devlet tek millet tek yürek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Aliağa’da açılış yapan Başbakan Erdoğan, “Biz, 2 devlet, tek millet olduğumuz kadar, aynı zamanda tek yüreğiz. Karabağ’da işgal sona erinceye kadar Azerbaycan’la omuz omuza mücadele vereceğiz” dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Bölgemizdeki ve dünyadaki her ülkeyi, teröre karşı çok net bir tavır almaya, insanlığın ortak sorunu terörle ortak mücadeleye davet ediyoruz. Teröre müsamaha gösteren her ülke, göz yumduğu terörün bir gün gelip kendisini de hedef alacağını artık görmeli, anlamalıdır” dedi.

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte dün Petkim Aliağa tesislerinde düzenlenen, AYPE-T fabrikasının açılışı, Star Rafinerisi ile Haydar Aliyev Teknik ve Meslek Lisesi temel atma törenine katıldı. Erdoğan, törende şunları söyledi: “Azerbaycan da Türkiye de bölgelerinde barıştan, huzurdan, istikrar ve refahtan başka hiçbir şey istemiyor. Biz, bölgede husumetlerin değil, dayanışmanın hâkim olmasını arzuluyor ve bunun için mücadele veriyoruz. Kıbrıs meselesinde, Karabağ meselesinde, Kafkasya’nın huzura kavuşmasında, terör meselesinde Azerbaycan’la aynı yöne bakıyor, ortak hedef ve idealleri paylaşıyoruz. Karabağ’daki işgal, benim Azeri kardeşlerimin yüreğini ne kadar dağlıyorsa, biliniz ki her bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yüreğini de o kadar dağlıyor. Terör saldırılarıyla şehit olan her bir gencimizin acısı, bizim yüreğimize ateş saldığı kadar, ben inanıyorum ki Azeri kardeşlerimin yüreğine de aynı derecede ateş düşürüyor.

Biz, iki devlet, tek millet olduğumuz kadar, aynı zamanda tek yüreğiz. İşte onun için, Karabağ’da işgal sona erinceye kadar Azerbaycan’la omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz.

Dünyaya terörle mücadele çağrısı

Tüm dünya artık şunu anlamalıdır, bölgemizdeki tüm ülkeler şunu artık çok net anlamalıdır: Terör, bizim güvenlik güçlerimizi, bizim sivillerimizi vurduğu kadar, insanlığın ortak vicdanını da vuruyor. Terör, her kurşun sıktığında, bizi hedef aldığı kadar, bu bölgenin barışını, kardeşliğini, huzur ve dayanışmasını da hedef alıyor. Bölgemizdeki ve dünyadaki her ülkeyi, teröre karşı çok net bir tavır almaya, insanlığın ortak sorunu terörle ortak mücadeleye davet ediyoruz.”

Tek makam
/images/100/0x0/55ea2dc3f018fbb8f86fe3fd


GEÇMİŞTE sivil uçakların da indiği İzmir’deki Çiğli Hava Üssü’ne dün, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan ’Ana’ uçağı indi. Başbakan Erdoğan’la birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savanma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Fatma Şahin ve Zafer Çağlayan da geldi. Başbakan Erdoğan ve Bakanlar kısa süre sonra özel uçağıyla Çiğli Hava Üssü’ne inen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i karşıladı. Ardından Aliyev ve Erdoğan, aynı makan aracına bindi. Başbakan Erdoğan’ın makam aracına Türk ve Azerbaycan bayrakları çekildi.

Makam aracı yoğun güvenlik önlemleri altında İzmir’den açılış ve temel atma törenlerinin yapılacağı PETKİM’in bulunduğu Aliağa İlçesi’ne hareket etti. Yol boyunca yerleşim yerlerinde vatandaşların konvoyu izlemek için toplandığı dikkat çekerken, bir polis helikopteri de havadan denetim yaptı.

Aliyev’e yardım teşekkürü

BAŞBAKAN Erdoğan, 7.2’lik Van depreminin ardından yardım elini uzatan Azerbaycan’a şöyle teşekkür etti: “Van’daki deprem nedeniyle komşularımız başta olmak üzere birçok ülke, çok hızlı bir şekilde deprem bölgesine yardımlarını ulaştırdılar. Hepsine müteşekkiriz. Buradan hepsine tek tek şükranlarımı iletiyorum. Ancak Van ilimize fiziken de çok yakın olan Bakü’nün yardım eli, bu soğuk kış gününde içimizi bir ayrı ısıttı. Azeri kurtarma ekibi, deprem bölgesinde hızla çalışmalara başlayarak, 3 vatandaşımızı enkaz altından canlı olarak çıkardı. 3 ayrı uçakla Van’a ulaşan Azeri yardımları da depremzede vatandaşlarımıza dağıtıldı.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de törende yaptığı konuşmada, “Azerbaycan’ın en çetin anlarında bize ilk destek veren Türkiye olmuştur. Azerbaycan öz desteğini Türkiye’ye vermeye hazırdır ve lazım olan her zaman da verir. Bu bizim kardeşlik borcumuzdur. Bugün dünya haritasında Türkiye gibi büyük bir güç var” dedi.

Erdoğan’a Filistin ödülü

“FİLİSTİN Mükemmeliyet ve Yaratıcılık Uluslararası Ödülü”, Filistin halkına ve davasına katkı ve desteklerinden dolayı Başbakan Tayyip Erdoğan’a verildi. Nablus kentindeki El Neceh Üniversitesi’ndeki törende verilen ödülü, Başbakan adına Kudüs Başkonsolosu, Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar aldı. Erdoğan da gönderdiği mesajında, “Türkiye ve Türk insanı her zaman Filistin’in ve Filistinli kardeşlerinin yanında olacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!