Deprem sırasında annesiyle konuÅŸurken son sözü 'AnneciÄŸim' oldu

Güncelleme Tarihi:

Deprem sırasında annesiyle konuşurken son sözü Anneciğim oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 15:43

Aydın’ın Kuyucak İlçesi Pamukören Beldesi’nde yaşayan ve 2 ay önce atamasının yapılması üzerine Van’ın Erciş İlçesi’ne giden sınıf öğretmeni 27 yaşındaki Sema Ertürk, depremde çöken apartmandaki dairesinde hayatını kaybetti. Eski AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’ün yeğeni olan öğretmenin, deprem sırasında annesiyle telefonda konuştuğu ve son sözünün de "Anneciğim" olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Trakya Ãœniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden 3 yıl önce mezun olan Sema Ertürk, ailesiyle birlikte yaÅŸadığı Kuyucak Ä°lçesi Pamukören Beldesi’ne geldi. Bir süre özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Ertürk, yaklaşık 2 ay önce ErciÅŸ Ä°lçesi’ne baÄŸlı Deredam Köyü ilköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı. Büyük bir heyecanla Van’a giden Ertürk, Erciş’te öğretmen arkadaÅŸlarıyla birlikte Zeylan Caddesi’ndaki altı katlı Erdinç Apartmanı’nın altıncı katındaki daireyi kiralayıp yerleÅŸti. Â

SON SÖZÜ ANNECİĞİM OLDU / WEB TV

İKİ ÖĞRETMEN ENKAZDAN BÖYLE KURTARILDI / WEB TV

HANİFE ÖĞRETMEN YAŞADIĞI DEHŞETİ BÖYLE ANLATTI / WEB TV

DEPREME TELEFONDA YAKALANDI Â

İlçeye 16 kilometre mesafedeki okulunda göreve başlayan ve büyük bir mutlulukla ders veren Sema öğretmenin 7.2 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği geçen Pazar, depremden saniyeler önce annesi Hatice Ertürk’ü telefonla aradığı, konuşurken de sarsıntıya yakalandığı ortaya çıktı. Kızının en son "Anneciğim" diye feryat ettiğini duyan anne Hatice Ertürk’ün yakınlarına, "Kızımla konuşurken telefon kesildi. Ben mutfakta bıçakla elini kesti, ondan feryat etti diye düşündüm. Telefondan ses kesilince bir süre bekledim. Ancak bir saat kadar sonra televizyonda deprem haberini gördüm. O an ne olduğunu anladım. Ama kızıma bir daha ulaşamadım" dediği belirtildi. Deprem haberi üzerine Sema öğretmenin yakınları Erciş’e gitti. Ancak bugün sabah saatlerinde Sema öğretmenin cansız bedeni enkaz arasından çıkarıldı. Yakınları, genç kızın cenazesini, toprağa vermek üzere Aydın’a getirmek için yola çıktı.

Haberin Devamı

TUĞBA ÖĞRETMEN İÇİN ARKADAŞLARI BU KLİBİ HAZIRLADI / WEB TV

ESKÄ° VEKÄ°LÄ°N YEÄžENÄ°

Aydın eski AK Parti Milletvekili Ahmet Ertürk yeğeninin depremde hayatını kaybettiğini öğrenince Kuyucak İlçesi’ne geldi. Eski vekil Ertürk, "27 yaşında olan kızımız halen bekardı ve evin en küçüğüydü. En son yapılan atamalarda 2 ay önce Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı 16 kilometre mesafedeki bir köye ataması yapıldı. Diğer öğretmen arkadaşlarıyla birlikte 6 katlı bir apartmanda oturduklarını biliyorum. Acı haberle hepimiz yıkıldık. Akrabalarımız şu an kızımızın cenazesini alarak Pamukören’e getirmek üzere yola çıktı. Yarın öğle namazının ardından da defnedeceğiz. Hayat dolu ve hizmet aşkıyla yanan bir eğitim neferini kaybettiğimiz için çok üzgünüz" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!