Erdoğan: 138 ölü 350 yaralı var

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: 138 ölü 350 yaralı var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 01:02

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van'da meydana gelen depremin ardından bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yetkililerden depremin yarattığı hasar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başbakan Erdoğan, yaptığı açıklamada Van'da 93, Erciş'te 45 olmak üzere toplam 138 kişinin yaşamını yitirdiğini, Van'da 350 kişinin yaralandığını, durumun daha kötü olduğu Erciş'te ise yıkılan 55 binanın enkazında kalanlar olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan deprem bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yaptı. Enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini bildiren Başbakan Erdoğan, Van merkezle ilgili en önemli sıkıntının köylerde olduğunu belirterek, "Zira köylerdeki kerpiş evler malum hemen hemen tamamına yakını yıkık diyebiliriz" dedi.

BAŞBAKAN, DEPREMİN VURDUĞU ERCİŞ'İ ZİYARET ETTİ / Foto Galeri

Başbakan Erdoğan ölü ve yaralı konusunda ise şunları söyledi:

"Van merkezde toplam 93 ölü var. Allah'tan kendilerine rağmen diliyorum, milletimizin başı sağ olsun. Bunun yanında 350 yaralı var. Bununla ilgili hamdolsun kısa süre önce açılışını yaptığımız Van Devlet Hastanesi'nde gerekli müdahale yapılıyor. Erciş ile ilgili durum daha sıkıntılı. Orada 55 kadar yıkık bina var. Bunlar apartmanlar ağırlıklı olarak. Buralardaki enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısı gerçi gelen bilgiler itibariyle 45. Fakat enkaz altındaki ölü sayısı bilinmiyor. Bir rakam varmak mümkün değil. Temennimiz onları sağ olarak kurtarmak ve bu çalışmalar netice alıncaya kadar devam edilecek."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan Van ve Erciş'te kurulan kriz masaları hakkında da bilgi verirken, kabinenin çeyreğinin deprem bölgesinde olduğunun altını çizdi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Erciş'te İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin bey başkanlığında kriz masasını yönetiyoruz. Kalkınma Bakanı Cevdet bey kendisiyle birlikte iki Van milletvekilli birlikte orada bu çalışmalara rahberlik ediyorlar. Silahlı Kuvvetlerimiz, sivil savunma, AFAT görevde, ATUK sağolsun onlarda çalışmalara katılıyorlar. Van merkezde de bu çalışmalarımız çok daha titizlikle yürütüldü. Tüm gece boyunca çalışmaları yönetmek üzere Beşir Atalay Bey başkanlığında kurulan kriz masasına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bey, Hüseyin Bey bir vanlı olarak buradaki çalışmalarda olacaklar. Bizler bugün zaten kabinemizin çeyreği buradaydık, hepberaber Çevre, Milli Eğitim, Sağlık ve Erciş'te bıraktığımız bakanlarımızla birlikte geldik çalışmaları takip ettik. Türk Silahlı Kuvvetleri de sağolsun çalışmalara nezaret ediyorlar. Bu kış esaretinden kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bazı yerlerde çatır kentler, bazı yerlerde arazi şartlarına göre mevlana evleri kuruluyor."

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, artçı sarsıntılar devam ettiği için halkın paniğe kapılmamasını, ancak ağır hasarlı binalara kesinlikle girilmemesini istedi. Erdoğan, "Elimizden gelen tüm tedbirleri aldık, alıyoruz. Bu kışın soğuğunda vatandaşımızı yalnız bırakacak değiliz. Arkadaşlarımız kriz masalarını zaten yönetiyorlar ve netice alıncaya kadarda yönetemeye devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan rış ülkelerden de destek geldiğini ve bu ülke başkanlarına teşekkür ederek şunları söyledi:

"Dış ülkelerden de derdimize ortak olanlar var. Bu ülkelerin devlet başkanlarına teşekkür ediyoruz. ABD, Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Ermenistan, İran, İsviçre, İsrail, Yunanistan, Ukrayna, Avrupa Birliliği, NATO katkıda bulunmak üzere Dışişleri Bakanlığımızı arayıp durumları bildirdi. Bakanlığımızda ihtiyaç olduğunda bu ülkelerden taleplerde bulunacağız. Bu ilgileri nedeniyle gerek şahsım gerek milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Sizlere de gösterdiğiniz ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "VAN MERKEZDE 93, ERCİŞ'TE 45 ÖLÜ VAR, 350 KİŞİ DE YARALI" / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!