ErciÅŸ'te 50 ölü 200 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Ercişte 50 ölü 200 yaralı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 17:05

Van’da bugün öğlede sonra meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin vurduğu yerleşim yerlerinden Erciş ilçe merkezinde ölü sayısı 50’yi, yaralı sayısı 200’ü buldu.

Haberin Devamı

Erciş’te yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları, yolların çökmesi yüzünden kurtarma ekiplerinin gelmesi geciktiği için güçlükle yapılıyor. Enkaz kaldırıldıkça ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Van kent merkezinde de yıkılan binaların enkazından ölenlerin cesetleri çıkmaya başladı. Enkazlarda arama kurtarma çalışması yapan ekipler ölü sayısının 10’u, yaralı sayısının da 100’ü bulabileceğini söyledi.

VATANDAŞLAR KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Erciş'te  ilçesinde enkaz altında kalan yaralıları, vatandaşlar kendi çabalarıyla  kurtarmaya çalışıyor.

Depremin ardından Erciş Kaymakamı Ramazan Fani başkanlığında kriz masası  oluşturuldu. İlçede çok katlı binaların bir kısmının yıkıldığı gözlenirken,  vatandaşlar enkaz altında kalan yaralıları iş makineleriyle kurtarmaya  çalışıyor.

Haberin Devamı

İŞTE VAN'DAKİ ENKAZDAN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Elektrik ve su verilemeyen ilçede, iletişim altyapısının da çöktüğü  belirtildi. Yaralılar, Ağrı, Hakkari ve Muş gibi çevre illerden gelen  ambulanslarla taşınıyor.

Zaman zaman artçı sarsıntılarında devam ettiği ilçede, yıkılan binaların  civarında emniyet ekipleri çevre güvenliğini sağlamaya çalışırken, bir yandan da  kan merkezi kurulması için çalışma başlatıldı.

Bu arada Erciş’te Yurtkur’a bağlı bulunan 2 yurtta ölü ve yaralı olmadığı 1 çalışanın göçük altında kaldığı öğrenildi.

"KARIM VE 4 AYLIK BEBEĞİM İÇERİDE" / WEB TV

BEŞİR ATALAY'DAN DEPREM AÇIKLAMASI / WEB TV

BİTLİS DEVLET HASTANESİ DE BOŞALTILDI / WEB TV

BAKAN AKDAĞ'DAN DEPREM AÇIKLAMASI / WEB TV
Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!