TSK: 49 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

TSK: 49 terörist öldürüldü
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 12:37

Hakkari Çukurca'daki hain saldırının ardından başlatılan operasyon, üçüncü gününde...Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada 2 günde 49 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 22 taburla 5 bölgede başlattığı hava destekli operasyonu, en fazla şehit verilen Keklikkaya üs bölgesinin de bulunduğu Kazan Vadisi’nde yoğunlaştı. Heronların tespit ettiği bölgelere, helikopterlerle özel eğitimli komandolar indirildi. Irak sınırın sıfır noktasında bulunan bu bölgede PKK’lı teröristlerle sağlanan sıcak temaslarda çok sayıda teröristin öldürüldüğü haberleri geldi. TSK da bugün yaptığı açıklamada 2 günde 49 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

BÖLGEDE BÜYÜK ASKERİ HAREKETLİLİK / FOTO GALERİ 

İŞTE BÖLGEDEN EN SICAK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

TSK'DAN AÇIKLAMAÂ

 

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada hava destekli operasyonla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

 

Haberin Devamı

''Çukurca bölgesinde sürdürülen operasyonda;

- 20 Ekim 2011 saat 23.00 sıralarında tespit edilen 10-15 kişilik terörist gruba,

- 22 Ekim 2011 saat 02.30-08.30 arasında Kazan Vadisinde tespit edilen 35 kişilik terörist gruba karşı önce topçu ve müteakiben Hava Kuvvetleri uçakları ile ateş açılmış, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Aracı (İHA) görüntülerinden tespit edilmiştir. Bugün saat 15.00 sıralarında 35 teröristin cesedine ulaşılmıştır. Aynı saatlerde Kazan Vadisi/Cevizli bölgesinde ilk gün çıkan çatışmalarda öldüğü değerlendirilen 7 terörist cesedi bir mağara içerisinde bulunmuştur.

- Topçu ve Hava Kuvvetleri ile ateş altına alınan ve Kazan Vadisinde etkisiz hale getirilen 35 teröristin olduğu bölgeye, 22 Ekim sabah saatlerinde Özel Birliklerin helikopter ile sevk edilmesiyle başlatılan operasyonda bir grup terörist ile karşılaşılmış ve çıkan çatışma sonucu 7 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir.

- Sonuç olarak son iki günde toplam 49 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

 

Ayrıca operasyon bölgesi dışında, 21 Ekim saat 21.10 sıralarında Şemdinli/Aktütün güneyinde 20-22 kişilik terörist gruba karşı önce topçu, akabinde Hava Kuvvetleri tarafından ateş açılmış, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği İnsansız Hava Aracı (İHA) görüntülerinden tespit edilmiştir.

 

Haberin Devamı

Bölücü terör örgütü mensuplarının yurt içinde ve sınırdaki birliklerimize yönelik eylemlerini önlemek maksadıyla; sınır ötesinde birkaç, yurt içinde iki ayrı bölgede başlatılan operasyonlar devam etmektedir.

 

Ayrıca, icra edilen operasyonları desteklemek amacıyla ihtiyaç duyulan bölgelerde hava harekatı sürdürülmektedir.''

 

ÇUKURCA'DA TOP SESLERİ / WEB TV

 

DAĞLARIN DORUKLARINDA PEŞMERGELER DE NÖBETTE / WEB TV

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!