Eze eze durdu

Güncelleme Tarihi:

Eze eze durdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

İstanbul’da TEM Otoyolu’nda kontrolden çıkan TIR karşı şeride geçerek 3 otomobil ve 1 minibüse çarptı. Kazada 9 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da dün 15.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 9 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. TEM Otoyolu Sultanbeyli mevkisinde İstanbul istikametine seyir halinde olan Bulgaristan plakalı Mehmet Selim Karaismail yönetimindeki TIR, lastiğinin patlaması sonucu bariyerleri parçalayıp karşı şeride geçti. TIR, karşı şeritte Ankara istikametine seyreden 3 otomobile çarptı. TIR son olarak bir minibüsle kafa kafaya çarpıştı. Kazanın şiddetiyle TIR yan yattı. Minibüstekilerin bazıları araçta sıkışırken, bazıları otoyola savruldu. İtfaiye tarafından sıkıştığı yerden kurtarılmaya çalışılan TIR sürücüsü Mehmet Selim Karaismail (39) çıkarılana kadar hayatını kaybetti. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu belirtildi.

KAZA YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Otomobiliyle TIR’a çarpmaktan son anda kurtulan Mehmet Salık, “Seyir halindeyken karşı şeritten üzerimize geldi. Ben son anda kurtardım. Arkadaki minibüse çarptı” dedi. Polis, kazayı duyarak olay yerine akın eden ölen ve yaralananların yakınlarını güçlükle sakinleştirdi. Kurtarma çalışmaları sırasında otoyolun her iki yönü de saatlerce trafiğe kapatıldı. Kazada hayatını kaybedenlerden şöyle:

Mehmet Selim Karaismail (39), Suat Özüoral, Birgül Özüoral (35), Mehmet Şefik Özüoral, Mehmet Şirin, Yıldız Azize Çelikel, Abdulbaki Çelikel, Necip Çelikhası, Turan Özçınar (27).

İŞTE FECİ KAZADAN GÖRÜNTÜLER/ WEB TV

Emniyet şeridinde ambulanslara yol vermediler  

Kazanın 112 Acil ekiplerine bildirilmesi üzerine birçok noktadan ambulanslar yaralılara müdahale etmek için olay yerine hareket etti. Ancak Kartal, Ataşehir ve Maltepe’den yola çıkan ambulanslar, bilinçsiz sürücülerin emniyet şeridini tıkaması nedeniyle kazazedelere ulaşamadı. Ambulanslardan megafonla yolun açılması için anonslar yapılmasına rağmen yol verilmedi. Bunun üzerine yaralılara bir an önce müdahale etmek isteyen sağlık personeli, kazanın olduğu noktaya yaklaşınca tıbbi malzemelerini sırtlarına alarak ambulanstan inip olay yerine koşarak gitti. Gecikmeli olarak olay yerine ulaşabilen sağlık ekipleri birçok kazazedenin vardıklarında hayatını kaybettiğini belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!