'Taksitle cinayet' davasında 3 sanığa müebbet

Güncelleme Tarihi:

Taksitle cinayet davasında 3 sanığa müebbet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 15:03

Konya'da sevgilisini kiralık katil tutarak öldürdüğü öne sürülen kişiyle birlikte 3 sanık müebbet hapis cezası verildi.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına, tutuklu sanıklar Tuncay Küren, Gökhan Ekenel ve Ahmet Sağlık ile taraf avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti davanın bittiğini belirterek, sanıkların son sözünü sordu. Sanıklardan Tuncay Küren “Böyle bir olaydan dolayı kızımı yalnız bıraktığım için kızımdan çok özür diliyorum. Pişmanım” dedi.

Sanık Ahmet Sağlık ise olayla bir ilgisinin olmadığını ve kimseye bir şey söylemediğini bildirdi. Gökhan Ekenel ise “ Ölen kişinin yanına onu korkutmak için gittim. Bacağına hedef aldım ancak elimi tutunca kurşun sekti ve göğsüne isabet etti” diye konuştu.

Mahkeme heyeti üç sanığa da müebbet hapis cezası verdi.

Merkez Meram ilçesi Şeyh Sadrettin Mahallesi Sadrettin Konevi Sokak'ta 17 Aralık 2010'da silahla ağır yaralanan Ayşe Yıldırım (33), kaldırıldığı Konya Numune Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili Ayşe Yıldırım'ı öldürdüğü iddiasıyla eski sevgilisi Tuncay Küren ve azmettiricilikle suçlanan Gökhan Ekenel ile aracı olduğu ileri sürülen Ahmet Sağlık tutuklanmıştı.

Küren ifadesinde, ayrıldığı sevgilisi Ayşe Yıldırım ile fuhuş yaptığı gerekçesiyle sürekli tartıştığını, aylardır kafasında tasarladığı cinayet için kiralık katil arayışına girdiğini, olaydan 3 hafta önce tanıştığı Gökhan Ekenel ile, sevgilisini öldürmesi için taksitle 30 bin liraya anlaştığını ve 200 lirasını da peşin verdiğini itiraf ettiği öğrenilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!