24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

Güncelleme Tarihi:

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçleri ve sınırdaki askeri birliğe PKK’lı teröristler tarafından ağır silahlarla eş zamanlı düzenlenen saldırıda 24 asker şehit düştü, 18 asker yaralandı. Şehitlerin isimleri ve memleketleri belli oldu.

Haberin Devamı

70 milyonun içi yandı, 23 ilde 24 ocağa ateş düştü. Şehitlerimizin isimleri şöyle:

 

Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Konya (Akşehir)
Jandarma Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)
Jandarma Er Koray Özel - Adana (Feke)
Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum
Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban - Aksaray
Er Eyüp Çolakoğlu - İstanbul
Piyade Astsubay Bilal Özcan - Bilecik

Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya
Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli (Vize)
Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan - Isparta (Yalvaç)
Jandarma Komando Er Mehmet Çetin - Aydın (Nazilli)
Jandarma Er Mesut Cengiz - Hatay (İskenderun) 
Er Mehmet Ağgedik - Elazığ
Er Reşit Ercan - Elazığ

Uzman Çavuş Halil Özdoğru - Sinop
Piyade er Fikret Özel - Samsun
Jandarma Er Fevzi Kazak - Gaziantep

Haberin Devamı

Er Yunus Yılmaz  - Ankara
Piyade Çavuş İdris Çam - Kahramanmaraş
Er Hüseyin Güldal - Kocaeli
Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan - Artvin (Yusufeli)
Onbaşı Mesut Kazanç - Erzurum
Er Ramazan Akın - Ağrı (Hamur)
Piyade Er Ahmet Tuncel - Bitlis (Mutki) 

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

 

YOZGAT'TA ŞEHİT ÜSTEĞMEN MURAT BEK'İN AİLESİ YIKILDI

Jandarma ekiplerinin evin önünde durduğunu gören anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizleri geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz’e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek ise evin merdivenlerine düşüp sinir krizi geçirdi.

İŞTE ANNENİN YIKILDIĞI O ANLAR / Foto Galeri

ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT İBRAHİM GEÇER'İN ANNESİ: KURBANIMIZI BAYRAMDAN ÖNCE KESTİK

Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in acı haberi Konya'nın Akşehir İlçesi'nde oturan ailesini yasa boğdu. Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer’in Facebook sayfasında son paylaştığı fotoğraflar arasında görev yaptığı yerin önünde çekilmiş bir kare de yer aldı. Facebook sayfasında iş bilgileri kısmında "Jandarma Astsubay-Hakkari, Dağlıca" yazan Geçer, bu kareyi 5 Ağustos'ta arkadaşlarıyla paylaştı. Altına, Geçer için "daha da gençleşmişsin" gibi yorumlar yapıldı. Şehidin annesi Fatma Geçer, “Biz kurbanımızı Kurban Bayramı'ndan önce kestik'' diyerek gözyaşı döktü. 3,5 yıl ABD'de yaşayan ve 3,5 ay önce Türkiye'ye dönen Geçer'in ilk görev yeri Çukurca'ydı.ABD'de yaşayan eşinden 13 gün önce boşanan Geçer'in iki çocuğu vardı.

ŞEHİTTEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

ŞEHİT ATEŞİ AKŞEHİR'E DÜŞTÜ / WEB TV 

Haberin Devamı

 

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı
                     

AFGANİSTAN’DAN GELDİ HAKKARİ’DE ŞEHİT OLDU

Afganistan’daki Türk Birliği’nden Hakkari’ye atanan Uzman Çavuş Özdoğru’nun Sinop'ta yaşayan ailesi acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran baba Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştüğünü belirterek, ''Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin'' dedi. Anne Şehri Özdoğru ise gözyaşlarını tutamayarak, oğlunun fotoğrafına sarılıp, "Bu da mı başımıza gelecekti" diyerek ağıtlar yakıp ağladı. 3 çocuk babası piyade Uzman çavuş Halil Özdoğru’nun eşi Nuray Özdoğru ise sinir krizi geçirdi. Acılı kadını yakınları teselli etmeye çalıştı.

Şehidin kardeşi olan Kamil Özdoğru ise ağabeyinin Afganistan’daki Türk Birliği’nde görev yaptığını belirterek, "Döndükten sonra Hakkari’ye göreve gitti. 1 ay önce de 15 günlüğüne izine geldi. Bizimle görüştü ve gitti. Daha sonra görüşemedik. Bu haber gelince yıkıldık" diye konuştu.

ACI HABERİ ALAN AİLESİ YIKILDI / Foto Galeri



24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT AHMET TUNCEL'İN BABA EVİNDE BÜYÜK ACI

Piyade er Ahmet Tuncel’in acı haberi, Bitlis’in Mutki İlçesi’ne bağlı Çığır Köyü’nde oturan ailesini yasa boğdu. Haberi duyan şehidin annesi Perihan ve babası Mehmet Baki Tuncel, sinir krizi geçirdi. Kendilerini yerden yere atan ve kendilerine getirilemeyen Mehmet Baki ve Perihan Tuncel çifti, yakınları tarafından hastaneye kaldırıldı.



Haberin Devamı

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT KORAY ÖZEL'İN TERHİSİNE 50 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan annesi Elif Özel, sinir krizi geçirdi. Sakinleştirici iğne yapılan Özel’i yakınları teselli etmeye çalıştı.

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

YAVUZ ÇOBAN'IN AKSARAY’DAKİ BABA OCAĞINA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban bekardı.

Oğlunun şehit olduğunu kamyonuyla yük taşımak için il dışına çıkmak üzereyken öğrenen Ekrem Çoban, haberi alır almaz eve geldi. Taziyede bulunan İl Jandarma Komutanlığı’ndaki görevli subaylara terörün bitirilmesini istediğini belirten Çoban, ”Yüreğim yanıyor. Ben sensiz ne yaparım oğlum" dedi.

ŞEHİT BABASININ FERYATLARI YÜREK DAĞLADI / Foto Galeri

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

EYÜP ÇOLAKOĞLU, ANNESİYLE DÜN AKŞAM KONUŞMUŞTU

Er Eyüp Çolakoğlu’nun İstanbul Avcılar’daki evine acı haber ulaştı.Şehidin üvey babası Yaşar Ergin, "Bir hafta önce annesiyle telefonla konuştu. Annesine çok soğuk olduğunu ve üşüdüğünü söyledi. Saldırı olacağına dair duyum aldıklarını, o yüzden geceleri az uyuduklarını, sürekli tetikte beklediklerini söyledi. Annesi ona üşüdüğü için evden bol bol kazak gönderdi. En son bir gün önce telefonla konuştuk. Bayramda izin alarak eve geleceğini söylemişti. Ama nasip olmadı" dedi. Şehit erden geriye, görev yaptığı birliğin üs bölgesinde 5 gün önce çekilmiş mevzideki fotoğrafı kaldı.

ŞEHİDİN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ / WEB TV

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT ER SÜLEYMAN KALKAN'IN ANNESİ: BEN BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM

Jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ne bağlı Sücüllü Beldesi’nde oturan ailesinde yas var. Oğlunun şehit düştüğünü o anda öğrenen Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben 'Hakkari’ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti.

Şehit er Süleyman Kalkan’ın kardeşleri 18 yaşındaki İlknur, 15 yaşındaki Ayşe, 13 yaşındaki Burcu ve 10 yaşındaki Murat da gözyaşlarına boğuldu.

ŞEHİDİN ANNESİ 'HAKKARİ'YE GİTME' DEDİM DİYE FERYAT ETTİ / Foto Galeri

Haberin Devamı

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

NAZİLLİLİ ER MEHMET ÇETİN TERHİSİNE 3 AY KALA ŞEHİT OLDU
21 yaşındaki Mehmet Çetin’in Aydın’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Beğerli Köyü’ndeki ailesi yasta.Adeta bir barakada yaşayan şehidin annesi Şerife ve babası Bekir Çetin, karşısında askerleri görünce sinir kirizi geçirdi. Olduğu yere dizlerinin üzerine çöken anne Çetin, "Kara oğlum nerede, evladım nerede?" diye feryat etti. Oğlunun şehit olduğunu anlayan baba Çetin gözyaşlarına boğuldu.Beğerli Köyü’nün tek askeri, beş çocuklu Çetin Ailesi’nin de en küçüğü olan şehit er Çetin’in, dağıtım iznine geldikten sonra bir daha izin kullanmadığı, terhisine de 90 gün kaldığı öğrenildi.

ANNESİ 'KARA OĞLUM NEREDE' DİYE FERYAT ETTİ / Foto Galeri

Haberin Devamı

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT ER BİROL ELMAS'IN TEZKERESİNE 40 GÜN VARDI
Adapazarı’nda çiftçilik yapan ve babası yıllar önce ölen biri kız 3 kardeşi olan Sakaryalı şehit Birol Elmas’ın şehit olduğu haberi ailesini yasa boğdu.Birol Elmas’ın yeğeni olan 13 yaşındaki Melisa Elmas kalabalığı görünce koşarak eve geldi. Küçük kız acı haberini ögrenince yıkıldı. Askerler tarafından teskin edilen küçük kız dakikalarca gözyaşı döktü. Birol Elmas’ın babasını yıllar önce kaybettiği, annesi Mübyen Elmas’ın biri özürlü olan, biri kız 2’si erkek 3 çocuğuyla yaşadığı ortaya çıktı. Ailenin  bin 200 lira borcu nedeniyle elektriklerinin kesik olduğu ortaya çıktı.  Şehit haberi gelince de eve tekrar elektrik verildiği belirtildi.

KÜÇÜK KIZI SAKİNLEŞTİRMEK MÜMKÜN OLMADI / Foto Galeri

TEZKERESİNE 40 GÜN VARDI ŞEHİT OLDU / WEB TV

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

FİKRET ÖZEL, BABASINDAN HELALLİK İSTEMİŞ

Piyade er Fikret Özel’in Samsun'da yaşayan ailesi yasta.3 çocuk sahibi baba Celal Özel, oğluyla dün konuştuklarını belirterek, "Mart ayında askere gitti. Dün öğleden sonra telefonla konuştuk. 8 günlük göreve çıkacaklarını söyleyip, 'Hakkını helal et' dedi. Bu süre içinde arayamayacağını söyledi. Ben de kendisine dikkat etmesini söyledim. Sonra bugün acı haberi geldi. Türk milletinin başı sağolsun" diye konuştu.

ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ / Foto Galeri




 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT ER YUNUS YILMAZ GECE BABASINI ARAYARAK HELALLEŞTİ

Şehit er Yunus Yılmaz’ın Ankara Pursaklar İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.Baba Hasan  Yılmaz, oğlunun dün gece saat 02.00 sıralarında kendisine aradığını belirterek, "Bana 'Baba operasyona çıkıyoruz' hakkını helal et. Sıkıntılı bir durum var gibi. Dua edin, operasyondan dönünce haber veririm’ dedi. Dün gece gözüme uyku girmedi. Sabahta oğlumun şehit haberiyle uyandım" diye konuştu.

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

PİYADE ÇAVUŞ İDRİS ÇAM TERHİSİNE 38 GÜN KALA ŞEHİT OLDU

Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngele Beldesi’nde oturan babası çiftçi Ali Çam ile annesi Ümmühan Çam, bu sabah saldırı haberini duyunca, ulaşabildikleri tüm ilgililere telefon ederek oğullarından gelecek iyi bir haberi bekledi.Ancak öğle saatlerinde evlerine gelen askerlerden acı haberi alan anne ile baba, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Cuma Çam da, "Kardeşimin terhis olmasına 38 gün kalmıştı. Kendisi ile dün akşam saat 20.00’da görüştük. '38 günüm kaldı geliyorum ağabey' dedi. Ben de kendisine iyi bakmasını söyleyince, iyi olduğu cevabını verdi" dedi.

TERHİSİNE 38 GÜN KALA ŞEHİT DÜŞTÜ / Foto Galeri

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

KOCAELİLİ ŞEHİT HÜSEYİN GÜLDAL 6 AY SONRA TERHİS OLUP EVLENECEKTİ

Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde oturan 24 yaşındaki Hüseyin Güldal da şehitler arasında.Hüseyin Güldal’ın Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehit erin Ebru Utaş ile nişanlı olduğu ve düğün için terhisinin beklendiği de bildirildi.

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

MEHMET AĞGEDİK'İN TERHİSİNE 5 AY VARDI

21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik’in Elazığ merkezde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.Baba Bekir Ağgedik, oğlu ile en son pazartesi günü görüştüğünü belirterek, "Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok. Milletimizin başı sağ olsun, ne yapalım. Yeter bu artık" dedi. Şehit Ağgedik’in askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı ve yaz aylarında ise Ağın İlçesi’ne giderek, burada dedesine tarlada çalışarak yardım ettiği öğrenildi.

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

UZMAN CAVUŞ REŞİT ERCAN'IN EVİNDE YAS

Çukurca’da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan’ın Elazığ’ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıllık uzman çavuş olduğu belirtilen Ercan’ın 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandığı öğrenildi.

Acı haberi alan Ercan ailesinin fertleri fenalık geçirdi. 5 çocuk babası İsrafil Ercan ile kardeşleri fenalık geçirdi. Aileye eve giren sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞTI / Foto Galeri

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı
''DÜN AKŞAM TELEFONDA KONUŞTUK, OPERASYONA GİDECEĞİM'' DEDİ

Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesindeki evinde hüzün yaşanıyor.Yeşil Kartı bulunan baba Fedai Bozkurt ile üvey anne Ayşe Bozkurt sırtlarında çalılarla döndüklerinde, evin önünde bekleyen görevlileri görünce ne olduğunu sordu. Görevlilerin aileye tezkeresine 5 ay kalan tek oğulları Ufuk Bozkurt’un şehit düştüğü haberi üzerine, Fedai ve Ayşe Bozkurt çifti baygınlık geçirdi.
Baba Fedai Bozkurt, oğluyla en son dün akşam telefonla konuştuğunu belirterek, "Bana sabah 04.00’de operasyona gideceğim. 15 gün sizi arayamam dedi. Oğlumu vatana şehit verdik. Vatan sağolsun" dedi.

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ASKERLERİ GÖRÜNCE OĞLU MESUT CENGİZ'İN ŞEHİT OLDUĞUNU ANLADI

Bekar olan 5 aylık asker Mesut Cengiz'in Hatay'ın İskenderun İlçesi'nin Denizciler Beldesi'ndeki evine gelen askerler, baba işçi emeklisi 65 yaşındaki Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi.Bu sırada 2 katlı eve Türk Bayrağı asıldı, kapıda bir ambulans da hazır edildi. Bu sırada dışarıda olan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz, evinin önündeki ambulans ve askerleri görünce koşmaya başladı. Koşarken, kalabalığın kendi evinde toplandığı, evinin duvarına da Türk Bayrağı asıldığını fark eden Sultan Cengiz, oğlunun şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Evinin kapısında yere yığılan Cengiz, komşuları tarafından koluna girilerek içeri alındı.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS / WEB TV 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

SONER ATEŞSAÇAN SAĞLIK MESLEK LİSESİ MEZUNUYDU

Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde Soner Ateşsaçan’ın ailesinin yaşadığı Özgüven Köyü’nde yas var. 6 çocuklu ailenin en küçüğü olan 20 yaşındaki Soner Ateşsaçan’ın, 6 ay önce askere gittiği ve eğitiminin ardından da Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı’nda sıhhıye görevlisi olarak göreve başladığı öğrenildi. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olduğu öğrenilen piyade onbaşı Soner’in, Facebook sayfasında da, bir kadın askerin gözyaşı görüntüsüne yer verdiği gözlendi.

AİLENİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ, ŞEHİT OLDU / Foto Galeri

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

AĞRI’DA ŞEHİT ACISI

Çukurca’da şehit olanlardan birinin de Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı A. Yenigün köyünden 20 yaşındaki er Ramazan Akın olduğu açıklandı. Köy Muhtarı olan baba Mehmet ile anne Sakine Akın’a ilçe yetkilileri acı haberi verdi. Ramazan Akın’ın 8 kardeşten 5’inci olduğu bildirildi. Bu arada, 8 aylık asker olduğu öğrenilen ve yedi çocuktan ikincisi olan Ramazan Akın'ın ağabeyi Taner Akın'ın hafta sonu nişan töreni yapacağı öğrenildi.


24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ERZURUM MESUT'A AĞLADI

Hain saldırıda şehit olan askerlerden biri Erzurumlu onbaşı Mesut Kazanç... Mesut Kazanç ailenin tek oğluydu, 5 kız kardeşi vardı. Acı haberi alan aile yıkıldı. Kız kardeşinin acısı ve gözyaşları yürek dağladı.

TÜM KÖY MESUT'A AĞLIYOR / Foto Galeri 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT ER FEVZİ KAZAK’IN ANNESİ: EYVAH OCAĞIM BATTI

Şehit piyade er Fevzi Kazak'ın annesi ve kız kardeşi, pencereden askerlerin evine geldiğini görünce "Eyvah ocağımız battı" diye çığlık attı.Şehidin babası Mehmet Kazak’ın bir inşaatta bekçilik yaptığı, şehit olan oğlu Fevzi Kazak’ın ikinci evliliğinden dünyaya geldiği, diğer oğlu Cuma Kazak’ın da halen Kocaeli’nde askerlik yaptığı öğrenildi.

ANNE VE KIZ KARDEŞİ ACI HABERİ BÖYLE ALDI / Foto Galeri

ZİL ÇALDI, KİM DİYE PENCEREDEN BAKTILAR VE... / WEB TV 

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

ŞEHİT ASTEĞMEN BİLAL ÖZCAN BİR YILLIK EVLİYDİ

Piyade Asteğmen 27 yaşındaki Bilal Özcan’ın acı haberi, Bilecik’in Pazaryeri İlçesine bağlı Dereköy’deki baba evini yasa boğdu. Şehit Piyade Asteğmen Bilal Özcan’ın 2009 yılında Gazi Üniversitesi Makine Öğretmenliği Bölümü mezunu olduğu, bir yıl önce Betül Özcan ile evlendiği, İstanbul Beylikdüzü'nde oturdukları ve eşinin hamile olduğu belirtildi. Bilal Özcan, babaocağını en son 2 gün önce telefon etmişti. Şehit Asteğmen Özcan, babası ve kayınpederiyle yaptığı konuşmada "Dua edin baba bize, bol bol dua edin" demişti.

 ŞEHİT ASTEĞMENİN KÖYÜ YASTA / WEB TV

 

24 şehit 74 milyon yüreği yaralı

MUSTAFA ASLAN’IN ŞEHİT OLDUĞU HABERİ ÖNCE EŞİNE VERİLDİ

27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Mustafa Aslan’ın acı haberi memleketi Çorum’u yasa boğdu. 7 yıllık uzman çavuş olan 2 çocuk babası Aslan’ın acı haberini önce eşi Pınar Aslan, ardından annesi Samiye Aslan ve babası Ali Aslan öğrendi.

ACI HABERİ ALAN EŞİ VE ANNESİ YIKILDI / Foto Galeri

ŞEHİTLERİN BABA OCAĞINDA YAS / WEB TV  

İŞTE ÇUKURCA'DAKİ ÇATIŞMA ANLARI / WEB TV

ÇATIŞMANIN YAŞANDIĞI O BÖLGE / WEB TV 

HERONLAR TESPİT ETTİ KOBRALAR VURDU / WEB TV

TÜRKİYE SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / WEB TV

TÜM YURTTAN TERÖRE TEPKİ YAĞIYOR / WEB TV 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!