Bitlis'te patlama: 5 polis ÅŸehit

Güncelleme Tarihi:

Bitliste patlama: 5 polis ÅŸehit
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 16:09

BİTLİS’in Güroymak İlçesi yakınlarında PKK’lı teröristlerin karayolundan geçen polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda 5 polis şehit oldu, olay yerinden geçen 3 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında bir baba ve 2 yaşındaki kızı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Güroymak- Bitlis karayolunun 5’inci kilometresindeki Kolbaşı Mevkii’ndeki bombalı saldırı saat 15.45 sıralarında meydana geldi. Katliam yapmayı planlayan PKK’lı teröristler araç trafiğinin yoğun olduğu asfalt yoldaki menfezden yararlanarak yerleştirdikleri tahrip gücü yüksek bombayı, polise ait zırhlı araç geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

HASTANE ÖNÜNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Ä°ÅžTE HAÄ°N SALDIRININ OLDUÄžU YER / WEB TV

Patlamanın ÅŸiddetiyle havaya uçan zırhlı araçta bulunan 5 polis ÅŸehit oldu. O sırada olay yerinden geçen ve sürücüsünün kimliÄŸi henüz öğrenilemeyen kamyonette bulunanlardan 2 yaşındaki kız çocuÄŸu ile babası ve bir kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi. Patlamada yaralanan 4 kiÅŸi de olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.   Â

Haberin Devamı

ÅžEHÄ°T VE YARALILARIN KÄ°MLÄ°KLERÄ°

Saldırıda polis memurları Şaban Kılıçaslan, Bülent Emen, Volkan Sabaz, Kamran Ercan ve Yalçın Demir şehit oldu.

Olay yerinde bulunan siviller Resul Eraslan, Ferit Eraslan ve kızı Hiramus Eraslan yaşamını yitirdi. Deniz Eraslan, Esra Eraslan ve Mihriban Eraslan da yaralandı.

Ä°ÅžTE HAÄ°N SALDIRININ FOTOÄžRAFLARI

OLAY YERÄ°NDEN GÖRÃœNTÃœLER / WEB TV Â

Olayın ardından bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

CUMHURBAÅžKANI GÃœL BÄ°LGÄ° ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 5 polisin şehit olduğu, 3 sivilin hayatını kaybettiği Güroymak'taki patlamayla ilgili olarak Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'dan bilgi aldı.

MARDÄ°N'DE ASKERÄ° KONVOYA SALDIRI: 1 YARALI

TÜM PARTİLERDEN TERÖRE KINAMA

Bu arada AK Parti, CHP, MHP ve BDP, TBMM Genel Kurulu'nda Bitlis'teki hain saldırıyı kınadılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!