"Şehitlere selamımızı götür"

Güncelleme Tarihi:

Şehitlere selamımızı götür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 12:18

Hatay' da karakola yapılan saldırıda şehit olan polis memuru için tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit polis memuru Kadir Alcıoğlu'nun cenaze töreninde, “Bu alçak ve kalleş saldırıyı yapanlar hiçbir surette emellerine ulaşamayacaklar” dedi.
 
Hatay'ın İskenderun ilçesi Denizciler beldesindeki Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği binasına yapılan saldırıda şehit olan Polis Memuru Kadir Alcıoğlu için İl Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ/ WEB TV

Törene, polis memurunun Dörtyol ilçesinde hemşire olan eşi Fatma ile 6 yaşındaki oğlu Ali ve 4 yaşındaki kızı Ayşenur ve Kahramanmaraş'tan gelen yakınları da katıldı.  

Törende konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, tüm vatandaşların bu saldırıları nefretle karşıladığını ifade etti.

Bize bu coğrafyayı vatan olarak armağan eden şehitlere bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Ergin, şöyle devam etti:

“Şehidimizi yolcu ediyoruz. Bu alçak ve kalleş saldırıyı yapanlan hiçbir surette emellerine ulaşamayacaklar, bundan sonra da ulaşamayacaklardır. Terör örgütü mensupları şunu çok iyi bilmelidirler ki milletimiz, güvenlik güçlerimizle birlikte vatan, ülke için sonsuza dek birlik ve beraberlik içinde mücadeleyi sürdürecektir. Gereken mücadele dün yapılıyordu, bugün de yapılmaya devam edilmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, başta şehidin ailesine, emniyet mensuplarına ve tüm güvenlik görevlilerine baş sağlığı diliyorum.”

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ise ilde ve ülkede huzuru bozmaya çalışan teröristleri kınayarak, “Bu saldırılar terörle mücadeledeki kararlığımızı bozmayacaktır. Milletçe güçlü duruş sergiliyoruz. Şehit olan Polis Memuru Kadir Alcıoğlu'nun eşine, ailesine ve emniyet mensuplarına baş sağlığı diliyorum. Şehidin eşi ve çocukları bize emanettir” dedi.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, polislerin göreve başlarken mesleğin icrasında yaşam ile ölüm arasında ince bir çizgide bulunduklarını bildiklerini söyledi.
Hainlerin kazdıkları kuyuda heba olacaklarını ifade eden Kılıç, “Bu hainler, kurdukları tuzaklara kendileri düşecekler. Aziz şehidimiz, güzel kardeşimiz bugün Allah katında ve milletin gönlünde en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktadır. Senden önce giden şehitlere selamlarımızı götür. Gözün arkada kalmasın eş ve çocukların annen, baban ve ailen bizlere birer kutsal emanettir. Onlar bizim başımızın tacıdır. Sen göreve başlarken etmiş olduğun yemine sadık kalarak devletin
ve milletin için şehitlik mertebesine eriştin. Aramızdan uçup gitsin. Ruhun şat olsun” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, törende hazır bulunanlara dua ettirdi.

Törenin ardından şehit polisin cenazesi memleketi Kahramanmaraş'a gönderilirken, eşi Fatma Alcıoğlu da ambulansa binmek için direndi. İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın ikna ettiği şehit eşi başka bir araçla yola çıktı.

Törene, Şehidin yakınları, AK Parti Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu ve Mehmet Öntürk, CHP Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Dün, İskenderun'un Denizciler beldesindeki Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi'ne yapılan saldırıda bir polis memuru ölmüş, 2 polis memuru ile bir sivil memur yaralanmıştı. Olayda bir terörist de ölü olarak ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

BAKAN ERGİN, YARALILARI ZİYARET ETTİ

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şehit polis memuru Kadir Alcıoğlu’nun memleketine uğurlandığı törenin ardından beraberindeki Vali Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ile Belediye Başkanı Yusuf Civelek ile birlikte İskenderun Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren yaralı polis memurları Ali Zeytin ile Hasan Yılmaz ve sivil memur Halil Kara’yı ziyaret etti.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım’dan yaralılar hakkında bilgi alan Bakan Ergin, hastane çıkışında açıklama yaptı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Ergin, polis karakoluna alçakça, kalleş saldıranların bugüne kadar emellerine erişemediğini ve erişmeyeceğini söyledi. Ülkede 74 milyonu kardeşçe yaşatacak atmosferi oluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Bakan Ergin, "Bu arada terörle de en etkin mücadelemize devam ediyoruz. Bundan sonra da bu alçaklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. İnşallah bu illetten ülkemizi, milletimizi hep birlikte kurtarmak nasip olur" dedi.

Haberin Devamı

Ergin, çatışmada öldürülen PKK’lının kimliğinin tespit edilmesi için çalışmalara devam edildiğini, güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini, kısa sürede netice alınacağına inandığını anlattı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!