Başbakan Erdoğan'ın anne acısı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanın anne acısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2011 00:00

Geçtiğimiz cumartesi safra kesesi ameliyatı olan Tenzile Erdoğan, ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle dün sabah saat 09.15’te hayata gözlerini yumdu.

Haberin Devamı

Hastalığı sırasında 5 kez ziyaret ettiği, son kez önceki akşam gördüğü annesinin acı haberini alan Başbakan Erdoğan, bugünkü Bursa ve yarınki Hatay ziyaretlerini iptal etti.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın 1 Ekim Cumartesi günü safra kesesi ameliyatı olan 82 yaşındaki annesi Tenzile Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle dün vefat etti. Erdoğan’ın bugünkü Bursa ve yarınki Hatay ziyaretleri annesinin ölümü nedeniyle iptal edildi.

ERDOĞAN ANNESİNE BU ŞİİRİ OKUMUŞTU / WEB TV

Başbakan Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan, 30 Eylül Cuma akşamı karın ağrısı ve yüksek ateş şikayeti nedeniyle başvurduğu İstanbul Medipol Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, safra kesesi kangreni tanısı konulmuştu. Tenzile Erdoğan, 1 Ekim 2011’de kolesistektomi (safra kesesinin alınması) operasyonuna tabi tutulmuştu. Ameliyat sonrasında yoğun bakımda klinik tablosu düzelen Tenzile Erdoğan, tamamen iyileşmiş olarak servise alınmış durumdaydı. Tenzile Erdoğan yapılan tüm müdahalelere rağmen saat dün 09.15’te hayatını kaybetti. Özel Medipol Hastanesi’nden yapılan açıklamada, özetle şu bilgilere yer  verildi:

Haberin Devamı

Son bir kez görebildi 

“Sayın Başbakanımızın anneleri Tenzile Erdoğan, dün saat 07.30’da ani gelişen dolaşım bozukluğu nedeniyle tekrar yoğun bakıma alınan hastamız, yapılan müdahalelere rağmen saat 09.15’te kaybedildi.”

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ANNESİNİN FOTOĞRAFLARI

Başbakan Erdoğan, annesinin tedavi sürecini yakından takip etmiş, hastanede 5 kez ziyaretine gitmişti. Güney Afrika ziyaretinden 6 Ekim Perşembe sabahı dönen Erdoğan, önceki akşam 20.00-21.30 arasında annesini son kez ziyaret etti. Dün sabah saat 09.15’te Medipol Hastanesi’ne gelen Başbakan Erdoğan, yaklaşık 2,5 saat hastanede kaldıktan sonra, annesinin cenazesini taşıyan araçla Kısıklı’daki evine geldi. Başbakan Erdoğan, Güney Afrika ziyaretine çıkmadan önce safra kesesi ameliyatı olan annesini ziyaret etmiş, “Annem iyi ama dua edin. Daha iyi. Daha iyi olmasa yola çıkmazdım. Birkaç güne hastaneden çıkacak. Dua edin” demişti.

HASTANEYE ZİYARETÇİ YAĞDI, BAŞBAKAN CUMA NAMAZI KILDI

Haberin Devamı

ERDOĞAN CUMA NAMAZI ÇIKIŞI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / WEB TV 

BAŞBAKAN ERDOĞAN HASTANEDEN BÖYLE AYRILDI / WEB TV

Bakanların programları iptal

/images/100/0x0/55eb0813f018fbb8f8a68b9d

TENZİLE Erdoğan’ın vefatı üzerine, bazı bakanlar da bugün İstanbul’da kılınacak cenaze namazına katılabilmek için programlarını iptal etti. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ali Babacan Ankara’dan İstanbul’a hareket ederken, Erzurum’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da cenazeye katılacağını söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Saray Bosna’dan dönme kararı alırken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Erdoğlu da programlarını iptal etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Almanya’daki Gıda Fuarı’na katılmaktan vazgeçti. İngiltere’ye gitmekten vazgeçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da bugünkü cenaze törenine katılacak.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğanın anne acısı
Cenaze bugün

FATİH CAMİSİ'NDE HAZIRLIK / FOTO GALERİ

RİZE’nin Güneysu ilçesinde doğan Tenzile Erdoğan, 82 yaşındaydı. Gemi kaptanı olan ve 8 Aralık 1988’de vefat eden eşi Ahmet Erdoğan’ın mezarı Kulaksız Mezarlığı’nda bulunuyor. Tenzile Erdoğan, bugün öğle vakti Fatih Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Fevzipaşa Caddesi yoğun katılım olacağından tören bitimine kadar trafiğe kapatılacak.

Mezar yerini inceledi

/images/100/0x0/55eb0813f018fbb8f8a68ba1


BAŞBAKAN ERDOĞAN KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA / WEB TV

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kısıklı’daki evinde yakınlarının taziyelerini kabul ettikten sonra cuma namazını Üsküdar’daki Marmara İlahiyat Vakfı Camisi’nde kıldı.  Erdoğan, cuma namazını da kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile makam aracında bir süre görüştü. Karacaahmet Mezarlığı’ndaki Mezarlıklar Müdürlüğü’ne giden Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan’ın defin işlemlerini gerçekleştirdi.  Erdoğan daha sonra annesinin defnedileceği mezar yerini inceleyerek Kısıklı’daki evine döndü. Evin bahçesine ziyaretçilerin daha rahat ağırlanabilmesi için bir çadır kuruldu.

ERDOĞAN ANNESİNİ ANNELER GÜNÜ'NDE BÖYLE ZİYARET ETMİŞTİ / WEB TV

BAŞBAKAN'IN MEMLEKETİNDE HÜZÜN / WEB TV

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAZİYE ZİYARETLERİ / WEB TV

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TAZİYE İÇİN HASTANEYE AKIN ETTİLER / WEB TV

BAKANLAR TAZİYE İÇİN İSTANBUL'A GELDİ / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!