Haydarpaşa ve Adalar 'En Tehlikedeki 100 Anıtı Listesi'nde

Güncelleme Tarihi:

Haydarpaşa ve Adalar En Tehlikedeki 100 Anıtı Listesinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 11:02

New York merkezli Dünya Anıtlar İzleme Kurulu, 'En Tehlikedeki 100 Anıtı Listesi'ni açıkladı. Listede Türkiye'den Türkiye'den Haydarpaşa Garı ve Adalar'ın yanı sıra Erzurum'un Çamlıyamaç Köyü ile Büyükada Rum Yetimhanesi yer alıyor.

Haydarpaşa Garı ve Prens Adaları olarak bilinen Adalar, dünyanın 'En Tehlikedeki 100 Anıtı Listesi'nde yer aldı. Dünyanın doğal, çevresel ve mimari miraslarını korumak için çalışmalar yürüten New York merkezli Dünya Anıtlar İzleme Kurulu, Türkiye'den Haydarpaşa Garı ve Adalar'ın yanı sıra Erzurum'un Çamlıyamaç Köyü ile Büyükada Rum Yetimhanesi'ne de dünyanın en tehlikedeki 100 anıtı listesinde yer verdi.

Dünya Anıtlar İzleme Kurulu (World Monuments Watch), 2012 yılı itibariyle dünyanın 'En Tehlikedeki 100 Anıtı Listesi'ni yayınladı. New York merkezli kurulun listesine, Türkiye'den bugüne dek gördüğü hasarlara karşın onarılmadığı ya da iyileştirilme çalışması yapılmadığı için yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan dört yer girdi. Dünyanın kültürel, tarihi çevresel ve mimari değerlerine sahip çıkmak, onları gelecek kuşaklara aktarabilmek icin çalışmalar yürüten Dünya Anıtlar İzleme Kurulu, Türkiye'de Haydarpaşa Garı, Adalar, Erzurum'un Çamlıyamaç köyü ile Büyükada Rum Yetimhanesi'nin dünyanın en tehlikedeki 100 anıtı içinde olduğunu açıkladı. 

İşte Türkiye'nin 'en tehlikedeki anıtları'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!