Balyoz davasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Balyoz davasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 17:38

Özel yetkili İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay'ın, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) emeklilik için başvuru yaptığı ve bu kurumun da talebi kabul ederek, Akçay'ın emekliliğine izin verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan özel yetkili mahkemelerden  İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akçay'ın yaklaşık 15 gün önce HSYK'ya  emeklilik için başvurduğu kaydedildi.

BALYOZ GİBİ ŞERH YAZISI

Bu talebi değerlendiren HSYK'nın, emeklilik isteğini kabul ederek Akçay'ı  emekli ettiği belirtilirken, adliyeye bu emeklilikle ilgili henüz resmi tebligat  yapılmadığı ifade edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akçay, “Balyoz Planı” davası  kapsamında haklarında yakalama ve tutuklama kararı verilen bazı sanıklarla ilgili  yapılan tutuklama ve tutukluluk hallerinin devamı kararlarının kaldırılmasına  yönelik taleplerin reddedilmesi ile Odatv'de yapılan aramalara ilişkin soruşturma  ve futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında kimi şüphelilerin  tutukluluğuna yapılan itirazın reddedilmesi yönündeki kararlara muhalefet şerhi  koymuştu.

Akçay, sanık ve şüphelilerin serbest bırakılması gerektiğini ifade ettiği  “Balyoz Planı” davasına ilişkin muhalefet şerhinde, “Kamuoyuna mal olmuş bu  davalar nedeniyle yazmış olduğum muhalefet şerhlerinden dolayı bulunduğumuz  adliyede birtakım meslektaşlarım selam vermeyi dahi kesmiştir” ifadelerini  kullanmıştı.

Haberin Devamı

11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şeref Akçay son olarak Balyoz davası sanıklarının tutukluluk hallerine yaptıkları itirazın reddedilmesi kararına şerh koymuştu. Akçay 9 sayfalık muhalefet şerhinde, “Ben sanıklar askerdir, onlar hakkında hiçbir şey yapılmasın, yargılanmasınlar demiyorum. Yargılansın, suç işleyen varsa ceza alsın ama adil yargılansın” demişti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!