9 ilde KCK operasyonu: 140 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

9 ilde KCK operasyonu: 140 gözaltı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 04, 2011 08:02

İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Siirt, İzmir, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyonda yaklaşık 140 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında BDP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Pişkin ve Genel Sayman Yardımcısı Salih Yıldız da var.

Haberin Devamı

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, KCK'ya yönelik İstanbul, Diyarbakır, Adıyaman, Mardin, Siirt, İzmir, Ankara, Şanlıurfa ve Gaziantep’te eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekiplerin, 2 derneğe yaptığı operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Ä°STANBUL

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah erken saatlerde Bağcılar, Esenyurt, Arnavutköy, Üsküdar, Beyoğlu, Şişli, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa ve Sultangazi ilçelerinde tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel hareket polislerinin de destek verdiği baskında aralarında Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) bazı üyeleri ve ilçe başkanlarının da bulunduğu yaklaşık 90 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda ele geçirilen örgütsel doküman ve belgelere de el konuldu.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Ä°STANBUL'DA KCK OPERASYONU / WEB TV

GAZÄ°ANTEP

 

Gaziantep’te PKK’nın şehir örgütlenmesi KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında BDP İl ve ilçe başkanının da bulunduğu 20 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu'nun da olduğu belirtildi.

 

DÄ°YARBAKIR  Â

 

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah Diyarbakır, Mardin, Siirt, İzmir ve Ankara’da eş zamanlı KCK operasyonları düzenlendi. Aralarında BDP’li Derik Belediye Başkanı Çağlar Demirel ile Diyarbakır’ın Kayapınar BDP İlçe Başkanı Zübeyde Zümrüt’ün de bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!