13 milyonluk yola isim aranıyor

Güncelleme Tarihi:

13 milyonluk yola isim aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2011 12:09

ERZURUM merkez Yakutiye ilçesi Aliravi Caddesi’nden Karskapı Semti’ne uzanan 2 kilometre uzunluğundaki açtığı yeni yola isim arıyor. Halkın önerileri arasında Erzurumlu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Pulur ilk iki sırayı paylaşıyor.

Haberin Devamı

Yakutiye Belediyesi tarafından 450 evin kamulaştırılması yapılarak kentin en işlek kesimlerinden Cumhuriyet Caddesi’ne alternatif oluşturacak özelliklere sahip ’İsimsiz yol’la ilgili çalışmalarını sürdürürken isim arayışına girdi. Aliravi Caddesi’nden Yakutiye Bulvarı, Kırmacı Mahallesi, Rabiahatun ve Hasanibasri Mahallesi’ni geçerek 23 Temmuz İlköğretim Okulu önünden Karskapı semtine ulaşan yol ile kent trafiğinde büyük rahatlama sağlanması tahmin ediliyor. Yaklaşık 13 milyon lira harcanarak açılan yola verilecek isim için halkın görüşüne başvuruldu. Yol için aklından geçen ismi "yakutiyebelediyesi@yahoo.com.tr" elektronik posta adresine gönderen yaklaşık 2 bin kişinin tercihleri arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Pulur’un ilk sıraları çekerken önerilen 50 isim arasında palavraları ile ünlü Teyyo Pehlivan da yer alıyor.

Belediye hizmetlerinde halkın görüşlerine değer verdiklerini anlatan Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti’li Ali Korkut, 2 kilometre uzunluğundaki karayolunu yakında asfaltlayacaklarını bildirdi. Başkan Korkut, şöyle dedi:

"Karayoluna isim bulmak için halkımızın görüşüne başvurduk. Belediyenin internet adresine gelen en çok ismi. yola vereceğiz. Şu an Erzurum’un medeharı iftaharı olan Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ile Milliyet Gazetesi’nin yazarı Hasan Pulur başı çekiyor. Gelen isimler arasında hepsi Erzurumlu olan Acun Ilıcalı (Televizyoncu), Adnan Polat GS eski Başkanı), Arif Sağ (Sanatçı), Cemal Gürsel (4’üncü Cumhurbaşkanı), Cevdet Sunay (5’inci Cumhurbaşkanı), Ertürk Yöndem (TV Yönetmeni), Eşref Kolçak (Sinema sanatcısı), Fatma Seher Erden (Kara Fatma- Kadın kahraman), Mehmet Nuri Yılmaz (Diyanet İşleri eski Başkanı), Nene Hatun (Kadın kahraman), Reşit Karabacak (Avrupa şampiyonu güreşçi) gibi isimler de yer alıyor. En geç 1 ay içinde isim verme çalışması da tamamlanacak."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!