Dehşet gecesi

Güncelleme Tarihi:

Dehşet gecesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 00:00

Şemdinli’yi önceki akşam roketatar ve uzun namlulu silahlarla basan PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma ilçeyi savaş alanına çevirdi, bilanço sabah netleşti.

İlçedeki bir düğüne davetli gibi sızan teröristlerin saldırısında 1 polis ve 1 asker şehit oldu, düğüne katılan 1’i çocuk 3 kişi de hayatını kaybetti. 6 asker ile 6 sivil yaralanırken, 2 PKK’lı öldürüldü.

TERÖR örgütü PKK, önceki gece roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdığı Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’ni savaş alanına çevirdi. Önceki gece ilçede iki düğün vardı. Bu düğünleri fırsat bilen teröristler, Şemdinli Belediyesi bahçesindeki düğüne davetli gibi sızdı. Saat 22.10’u gösterdiğinde ise eş zamanlı olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ile bitişiğinde düğünlerin yapıldığı Dağ Komando Taburu ve Personel Lojmanları’na uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açıldı.

Savaş alanı



Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmada, ilçe merkezi savaş alanına döndü. Saldırı aralarında 100 metre olan emniyet müdürlüğü ve jandarma komutanlığına yoğunlaştı. Belediye bahçesinde ve kapalı halı sahada yapılan düğünlerde eğlenenler kendilerini bir anda çatışmanın ortasında buldu.

Teröristlerin saldırdığı yerlerden ilçe girişindeki Polis Kontrol Noktası bitişiğinde bulunan, kapalı halı sahada, Özlem ve Ziya Kaplan çiftinin düğününe katılan yaklaşık 200 kişi bir anda ateş arasında kaldı. Herkes kaçıştı, birçok davetli çocuklarını kucaklarına alıp bir köşeye sığındı, bir kısmı da kurşunlara hedef olmamak için yere yattı. Silah sesleri susmayınca salondakiler daha güvenli olan büfenin bulunduğu bölüme balık istifi gibi yığılıp uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

DÜĞÜNDEKİ DEHŞETTEN KARELER

PKK'LILARIN SALDIRDIĞI O KARAKOL / WEB TV

Çatışmada polis Mustafa Eyüp Darendelioğlu ile jandarma er Serkan Duman şehit oldu. Belediye bahçesindeki düğünden açılan ateşe karşılık verilmesi üzerine de çatışmanın ortasında kalan 14 yaşındaki Osman Ertaş ile akrabaları Necdet ve Tayyar Güreli hayatını kaybetti. PKK baskınında 6 askerle 6 vatandaş da yaralandı. Yaralı askerler Şemdinli Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavinin ardından Hakkâri Asker Hastanesi’ne sevk edildi. 6 vatandaştan 5’i Şemdinli Devlet Hastanesi’nde 1’i de Yüksekova Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.
Şemdinli’yi savaş alanına çeviren çatışmaların ardından bölge ablukaya alındı. Hakkâri ve yakın birliklerde bulunan Kobra helikopterler teröristlerin kaçabileceği noktaları ateş altına alırken, karadan da özel harekât timleri, komandolar operasyon başlattı. Çatışmada 2 PKK’lı terörist öldürüldü. PKK’lıların kaçarken cesetlere patlayıcı yerleştirdiği belirlendi. Bu teröristlerin cesetlerine tuzaklanan patlayıcılar da imha edilerek etkisiz hale getirildi.

Dehşet gecesi


Şemdinli’de önceki geceki çatışmanın ardından dün sabah sessizlik hâkimdi. Kepenklerin açılmadığı ilçede giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Anlayacakları dille

Saldırıyla ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Bu örgüt Şemdinli’deki bir düğün törenine katılmak suretiyle, oradaki güvenlik kuvvetlerimizin yani karakollarımıza oradan roketatarla saldıracak kadar insanlıktan nasibini almamış bir noktadadır. Biz tabii onların anlayacağı dille de konuşmaya devam edeceğiz. Güvenlik güçleri, nereye, kime operasyon yapılması gerekirse, layık olana bu operasyonu yapacaktır” dedi.

Roketle vurdular

ŞEMDİNLİ İlçe Jandarma Komutanlığı binası da PKK’lıların uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırısına uğradı. Sabah jandarma komutanlığı binasının duvarlarında delikler oluştuğu görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!