Kulak ameliyatında narkozdan öldü

Güncelleme Tarihi:

Kulak ameliyatında narkozdan öldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2011 00:00

Bursa’da Hacer ve İrfan Kaya çiftinin 4 yıl önce oğulları Pusat doğdu. 2 kulağı da kafatasına yapışık doğan Pusat’ı, ailesi Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Kahveci’ye götürdü. Prof. Kahveci, Pusat’ı ancak 4 yaşında ameliyat edebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

“Bu bir cinayet”

İddiaya göre, önceki gün özel bir hastanede ameliyata alınan Pusat’ın doktoru, ameliyat sırasında çıkıp aileye, “Pusat’a sanırım fazla narkoz verilmiş. Solunum yolları tıkandı. Durumu ağır” dedi. Ambulans ile Dörtçelik Çocuk Hastanesi’ne sevk edilen Pusat, yolda can verdi. Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen baba İrfan Kaya, “Ramazan Kahveci, ameliyatı özel hastanede yapacağını belirtip, ‘3 bin TL hastane masrafı, 3 bin TL de ben alacağım’ dedi. Elimizle getirip yatırdığımız çocuğumuzu fazla narkoz vererek öldürdüler” dedi. Pusat, Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verilirken anne sinir krizi geçirdi.

Doktor da şikâyetçi

SAVCILIK soruşturma başlatırken, dün sabah izne ayrılan Prof. Ramazan Kahveci ise hasta yakınlarının saldırısına uğradığını, polisin biber gazı sıkarak kendisini kurtardığını ve hastanede tedavi altında olduğunu söyledi. Prof. Kahveci, “Fakültede özel ameliyat yapamadığım için başka hastaneyi tercih ettik. Ben de şikâyetçi oldum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!