Deterjan alırken dikkat

Güncelleme Tarihi:

Deterjan alırken dikkat
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 11:04

GEBZE’de satın aldığı temizlik ürününün gramajından şüphelenen bir kişi, market görevlisinden paketi tartmasını istedi. Paket, ambalajda belirtilen ağırlıktan 110 gram eksik çıktı. Müşteri temizlik ürününü imal eden şirket hakkında Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığı’na şikayet başvurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İlçenin Sultan Orhan Mahallesi’ndeki bir markete deterjan almak için giren 57 yaşındaki İsmail Doğan, eline aldığı deterjan paketinin gramajından şüphelenince market reyonunda bulunan görevliden paketi tartmasını istedi. Söz konusu ürünün paketinde 6 kilogram yazmasına rağmen, paket ağırlığı 5 kilo 890 gram geldi. Market yöneticilerinden yazılı bir belge alan İsmail Doğan, daha sonra belgeyi deterjan ürütecisi firmaya gönderdi.

Dilekçesine bir ay sonra ’Ürünümüz standartlara uygundur’ cevabı alan Doğan, kendisi ve kendisi gibi birçok tüketicinin kandırıldığını, bu yolla binlerce kişinin hakkının gasp edildiğini öne sürdü. İsmail Doğan, üretici firma hakkında Gebze Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na başvurarak şikayetçi oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!