Dikkat! Bu balon öldürebilir

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Bu balon öldürebilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2011 00:00

Bodrum’da levrek, çipura beklerken oltaya balon balıkları takılıyor. Balon balıkları, üreme döneminde oldukları için felce, hatta ölüme yol açabilecek ölçüde zehirli.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Bodrum ilçesi kıyılarında son 1 haftada yakalanan 50’ye yakın balon balığı, tedirginliğe neden oldu. Son olarak fotoğraf sanatçısı Abdullah Ahçı’nın oltasına 6 balon balığı takılması üzerine yetkililer, zehirli olan bu balığın yenmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Ahçı, “Levrek ve çipuraya olta attıkça balon balığı çıktı, üst üste balon balığı yakalamaya başlayınca sürüler halinde dolaştığını anladım ve korktum” dedi.

Yiyen kediler öldü

Bodrum Deniz Ticaret Odası üyesi ve Bodrum Sualtı Cankurtarma Derneği Başkanı Arif Yılmaz, küresel ısınmanın da etkisiyle sıcaklık oranı artan Kızıldeniz’den, Süveyş Kanalı’nı geçerek Akdeniz’e göç eden 65 balık türü ve su canlısı bulunduğunu belirtti. Yılmaz, şu bilgiyi verdi: “Balon balığı yaz aylarında üreme döneminde olduğu için yavrularını korumak üzere bir tür zehir olan tetrodoksin salgılıyor. Bu nedenle balık yenildiğinde ölümlere ve felce neden olabiliyor. İsrail’de ölümler meydana geldiğini, Türkiye’de de bu balıktan yiyen kedilerde ölümler görüldüğünü biliyoruz.’’

Haberin Devamı

BALON BALIĞI ŞAŞIRTTI / FOTO GALERİ

BODRUM'DA BALON BALIĞI ALARMI / WEB TV

DAHA ÖNCE DE BÖYLE YAKALANMIŞTI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!