EÅŸi halı sahada maç yapıyordu, taradılar... Ä°kisi de ÅŸehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Eşi halı sahada maç yapıyordu, taradılar... İkisi de şehit oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2011 00:00

Tunceli'de PKK'lı teröristler halı sahada futbol oynayan polislere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda 1 komiser ile kendisini izlemeye gelen eşi şehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis memuru yaralanırken, çıkan çatışmada 1 PKK'lı terörist de ölü olarak ele geçirildi. Saldırıyı düzenleyen teröristlerin, özel araçla geldikleri ve üzerlerinde asker kıyafeti olduğu belirtildi. Teröristler aynı saatlerde kenti koruyan iki Özel Harekat Polis noktasına da uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Haberin Devamı

Tunceli'nin Munzur Mahallesi'nde dün saat 21.40 sıralarında üzeri kapalı halı sahada futbol oynayan polislere PKK'lı teröristler, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Özel bir otomobil içinde 4-5 kiÅŸi oldukları ve üzerlerinde asker kıyafeti bulunan teröristler, halı sahanın yanında otomobilden inip yanlarındaki uzun namlulu silahlarla futbol oynayan polisleri taradı. Sahada 12 kiÅŸi olan ve 3'ü de koruma polisinin bulunduÄŸu sahaya açılan ateÅŸde bir komiser ile komiseri izlemeye gelen eÅŸi ÅŸehit oldu. Saldırıda 3'ü ağır 8 polis de yaralandı.   Â

AÄ°LESÄ° HABERÄ° ALINCA YIKILDI / FOTO GALERÄ°

 

Sahada futbol oynayan meslektaşlarını koruyan polisler teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1 terörist öldürülürken, diğer teröristler Munzur Vadisi'ne doğru kaçtı.

/images/100/0x0/55eb1d17f018fbb8f8abfd95
 

 

Haberin Devamı

POLİS VE EŞİ BURADA ŞEHİT OLDU / WEB TV

  

Halı sahadada yaralanan polisler, ambulans ve çevrede bulunan araçlarla Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bazı yaralılar ameliyata alınırken, kentte polis telsizlerinden kan anonsları yapıldı. Anons üzerine vatandaşlar ve kentte görev yapan polislerin büyük bölümü meslektaşlarına kan vermek için hastaneye koştu.

 

PKK'lı teröristler halı sahadaki polislere yönelik saldırısına eÅŸ zamanlı olarak aynı saatlerde kentin korumasını saÄŸlayan Esentepe Mahallesi'ndeki iki Özel Harekat Polis noktasına uzun namlulu silahlarla ateÅŸ açtı. Noktadaki polislerin karşılık vermesiyle çatışma çıktı.    Â
 

HALI SAHADAKÄ° POLÄ°SE SALDIRDILAR /WEB TVÂ

 

 CENAZELERİ MALATYA'YA GÖNDERİLDİ
         
 Tunceli'de halı sahada futbol maçı yapan  polislere yönelik saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve eşi Dilay Turan  Kerman'ın cenazeleri Malatya'ya gönderildi.

Moğoltay Mahallesi'ndeki Munzur  Çayı kenarında bulunan özel bir halı sahada futbol oynayan polis memurları ile  izleyiciler ve saha kenarında güvenlik önlemi alan polislere yönelik saldırının  ardından kaçan teröristlerin yakalanması için kentte operasyon başlatıldı.

Tunceli Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sabah saatlerine kadar şehir  merkezi, Munzur Çayı kıyısı ve aile çay bahçelerinin çevresinde teröristlerin  yakalanması için operasyonlar düzenledi.

Polis ekiplerinin operasyonlar çerçevesinde çeşitli adreslere baskın  düzenleyerek arama yaptığı öğrenilirken, bazı kişilerin gözaltına alındığı ve bu  kişilerin de sorgularının devam ettiği bildirildi.

Öte yandan saldırıda şehit düşen komiser Cem Kerman ile eşi Dilay Turan  Kerman'ın cenazelerinin Malatya'ya gönderildiği, burada düzenlenecek törenin  ardından memleketlerinde toprağa verileceği kaydedildi.

 

Haberin Devamı

ŞEHİT ATEŞİ EDİRNE'YE DÜŞTÜ / WEB TV
 

ŞİDDETLÄ° ÇATIÅžMA  Â

 

Halı saha ve koruma noktasına yönelik iki ayrı saldırı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için anında operasyon başlatıldı. Munzur Vadisi'ne doğru kaçtıkları belirlenen teröristlerle sıcak temas sağlanınca çatışma çıktı. Çatışma sürerken, silah sesleri kent merkezinden duyuldu. Kaçan PKK'lıların bulunduğu alanlar ise Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan Kobra helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

 

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, hastaneye giderek yaralı polislerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Vali Taşkesen, hastane çıkışında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Saat 21.40 sıralarında Ovacık yolu üzerinde kapalı halı sahada maç yapan 12 polis ve bunların korumalarını sağlayan 3 polis arkadaşımıza saldırı oldu. 4 veya 5 kişi olduğunu düşündüğümüz teröristler saldırıyı gerçekleştirdi. Bu saldırı neticesinde 1 komiser ve eşi olmak üzere 2 şehidimiz, 3'ü ağır 8 yaralımız var. Bir yaralımız Elazığ'a gönderildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birisi halı saha çevresinde ölü olarak ele geçirildi. Saldırıya karşı hazır haldeyiz. Teröristler, gündüz sivil kıyafetlerle ilimize sızmış olabilirler" dedi.

 

Haberin Devamı

YARALI 2 POLÄ°S ELAZIÄž'DA

 

Hain saldırıda yaralanan 8 polisten ikisi helikopterle Elazığ'a getirildi. Yaralılardan biri Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Mehmet Yalçın ise Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Göğsünden vurulduğu belirtilen Mehmet Yalçın'ın ameliyata alındığı öğrenildi.   Ağır yaralanarak askeri helikopterle Elazığ'daki Fırat  Üniversitesi Hastanesine sevk edilen ve ameliyata alınan polis memuru ile Tunceli  Devlet Hastanesinde tedavileri devam eden yaralıların hayati tehlikelerinin  bulunmadığı bildirildi.

 

BİNGÖL'DE POLİS NOKTASINA SALDIRI: 2 YARALI

YÃœKSEKOVA'DA 2 KORUCU ÅžEHÄ°T

Öte yandan Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine baÄŸlı YeÅŸiltaÅŸ Köyü yakınlarında önceki gece devriye gezen koruculara saldırı düzenledi. 2 korucunun ÅŸehit oldu, 1’i korucu 4 kiÅŸi yaralandı.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!