Yok hükmünde

Güncelleme Tarihi:

Yok hükmünde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 00:00

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler’in (BM) Mavi Marmara Raporu’yla ilgili olarak, “Rapor, bizim için yok hükmündedir” dedi. Cuma namazını Tarabya Merkez Camisi’nde kılan Gül, çıkışta basın mensuplarının BM’nin Mavi Marmara raporu ve İsrail ile ilişkilerin 2’inci Katip düzeyine düşürülmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasının Türkiye devletinin pozisyonu olduğunu belirten Gül, şunları söyledi:

Kararlılığımızı anlayamamışlar

“Bu açıklamalar ve bu tedbirler daha erkene alınacaktı. Bazı müttefik ülkelerin iyi niyetli gayretlerine fırsat vermek için bugün beklenmiştir. Yaşanan olayların unutulmadığını ve vatandaşlarımızın hak ve hukukunun sonuna kadar korunacağını gösterme açısından devletimizin kararlılığını bazıları belki anlayamamışlardır. Bugün, şu anda alınan tedbirler bunun ilk aşamasıdır. Tabi olayların seyrine göre, İsrail’in davranışına göre daha ilerde alınacak başka tedbirler de söz konusu olabilir.

İsrail hükümeti strateji yoksunu

İsrail hükümeti kendi halkına da yük olan bir hükümet. Hiçbir güvenilirliği de söz konusu değildir. Ortadoğu’da olup bitenleri belki en iyi tahlil etmesi gereken İsrail hükümeti iken tamamen strateji yoksunu bir durumdadır. Türkiye, bölgenin en güçlü ülkesi olarak sadece kendi hak ve hukukunu değil, bütün mazlumların da hak ve hukukunu korumakta elinden gelen her türlü gayreti gösterecektir. Uluslararası camianın da bunu bilmesi gerekir. Türkiye barış ve istikrar peşindedir. Barış ve istikrarın sağlanması için de İsrail’in atması gereken adımlar vardır bölgede. Ümit ederiz ki bunları kendileri fark etmiyorsa onların müttefikleri kendilerine fark ettirecek şekilde anlatırlar.”

Gül, bir gazetecinin “BM raporunda özür tavsiyesi yok. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna da “Rapor, açıkçası bizim için yok hükmündedir. Bunu da söylemek isterim” dedi.

Namazda babası ve kayınpederi eşlik etti

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, cuma namazını Tarabya Merkez Camisi’nde kıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın cami önünde karşıladığı Gül’e babası Ahmet Hamdi Gül ile kayınpederi Ahmet Özyurt da eşlik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!