Anzer Balı fiyatı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Anzer Balı fiyatı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2011 17:45

Anzer Ballı Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şükrü Çatır, bu yıl üretilen 900 kilo balın ilk etapta 600 kilosunu tahlil için Hacettepe Üniversitesine gönderdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çatır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anzer balının 3 bin ile 3 bin 500 rakım arasındaki yaylada 150'den fazla arıcı tarafından yaklaşık 3 bin kovanda üretildiğini belirtti.

Geçen yıl üretilen balın yaklaşık 600 kilogramının tescillenerek kilosunun 550 liradan satıldığını anımsatan Çatır, bu yıl Anzer balının kilosunu 620 liradan satılmasını kararlaştırdıklarını kaydetti.

Anzer Yaylası'nda bal sağımının tamamlandığını bildiren Çatır, “Yaylada bu yıl 900 kilo civarında bal üretimi gerçekleştirildi. İlk etapta 600 kilo balı Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'ne analize gönderdik. Gönderdiğimiz baldan ortalama yüzde 50'si tescillenir. Bu balın birkaç gün içinde bize gönderilmesini bekliyoruz. Daha sonra da geri kalan 300 kilo balı tahlil için göndereceğiz” dedi.

Yaylada 150 kilo civarında da polen üretildiğini, bunu da kilosu 820 liradan satılacağını kaydeden Çatır, şunları söyledi:
“Anzer balı adı altında piyasaya kaçak olarak sokulan pek çok bal oluyor. İnternet sitelerinde veya herhangi bir ilde, bakkallarda Anzer balı adı altında bal satılıyor. Balın marka tescili ve satışı sadece kooperatifimiz tarafından yapılmaktadır. Bayimiz de yoktur. Üretilen ve tescil edilen balın miktarı ve satış fiyatı bellidir. Vatandaşlar bu tür firmalara aldanmasın.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!