Aile hekimi dayı-yeÄŸeni döverek hastanelik etti iddiası

Güncelleme Tarihi:

Aile hekimi dayı-yeğeni döverek hastanelik etti iddiası
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 25, 2011 12:29

Erzurum’da annesinin ilaçlarını yazdırmak için gittiği aile hekimi tarafından dövülerek hastanelik edildiğini ileri süren 34 yaşındaki Coşkun Bozkurt ve yeğeni 16 yaşındaki Emrah Çelik, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İddiaya göre olay 22 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında merkez Yakutiye ilçesindeki İl Sağlık Müdürlüğü karşısındaki Şerif Efendi Aile Sağlığı Merkezinde meydana geldi. Evli ve 2 çocuk babası Coşkun Bozkurt, şiddetli baş dönmesi rahatsızlığı olan 62 yaşındaki annesi Hacer Bozkurt’un raporlu ilaçlarını yazdırmak için aile hekimleri olan Ergün Gezder’in çalıştığı Filiz Dolunay Sağlık Ocağı’na gitti. Dr. Gezder’in izinde olması nedeniyle hastalara hemen bitişiğindeki Şerif Efendi Aile Sağlığı Merkezinde görevli hekim M.T.’nin baktığını öğrenen Bozkurt, annesinin raporunu göstererek ilaç yazdırmak istedi. Ancak Dr. M.T.’nin hastayı görmeden ilaç yazamayacağını belirtmesi üzerine odadan çıkan Coşkun Bozkurt, yaklaşık 45 dakika sonra, "Doktor bey belki birine kızmıştı. Şansımı yine deneyeyim" diyerek yeğeni Emrah Çelik ile ikinci kez kapıyı çaldı.

Haberin Devamı

AÄ°LE HEKÄ°MÄ° BU HALE GETÄ°RDÄ° /WEB TV

'KAPIYI NÄ°YE SERT ÇEKTÄ°N' Â

Dr. M.T. karşısında gördüğü Bozkurt’a iddiaya göre "Sen az önce neden kapıyı sert çektin? Bana küfür mü ediyorsun?" diyerek tepki gösterdi. Odada bulunan birkaç kişinin karıştığı tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Yine iddiaya göre, eski Numune Hastanesinin yıkımında çalışan bazı işçiler de kavgaya karıştı. Aldığı darbeler ile bayılan dayı- yeğen ambulansla Palandöken Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından burnu kırılan Emrah Çelik ameliyat edildi.

Erzurum’da kapalı otopark işleten Coşkun Bozkurt, doktor hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Aile hekimi Dr. M.T.’yi ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’ne de şikayet eden Çoşkun Bozkurt şunları söyledi:

"Aile hekimine sürekli annemin raporlu ilacını yazdırıyordum. Yine yazdırmak için yanına gittiğimde izinde olduğunu ve yerine Dr. M.T.’nin baktığını öğrendim ve odasına gittim. Doktor, hastayı görmediği için ilaç yazamayacağını söyledi. Ben de annemin yaşlı olduğunu ve yürümekte güçlük çektiğini belirterek, yazması konusunda ısrarda bulundum. Yazmayacağını söyleyince odadan çıktım, bir süre dolaştıktan sonra ’Belki doktor bey birine kızmıştı. O nedenle ilacı yazmamış olabilir. Şansımı bir daha deneyeyim’ dedim ve içeri girdim. Bursa’dan tatil için yanıma gelen yeğenim ile birlikte ikinci kez odasına girdim. Doktor, ’Sen az önce kapıyı niye sert çektin. Bana küfür mü ediyorsun?’ diyerek tepki gösterdi ve üzerime yürüdü. Odasında oturan birkaç kişi ile birlikte vurdular. Kavga ederek merkezin dışına çıktığımızda bize vuranların sayısı arttı. Bazıları ise demir çubuklarla dövdüler. Bayılmışım. Ambulansla Palandöken Devlet Hastanesi’ne kaldırmışlar. Kendime geldiğimde hastanenin acil servisinde doktorların müdahale ettiğini gördüm. Kendisinden ve bizi döven kişilerden şikâyetçiyim. Hiçbir saygısızlıkta bulunmadım. Böyle aile hekimi olur mu?"

Haberin Devamı

'YAÅžADIÄžIMA Ä°NANAMIYORUM'

Bursa’dan tatil için geldiği Erzurum’da yediği dayaktan burnu kırılan ve 15 gün iş göremez raporu verilen Bursa Ertuğrul Gazi Lisesi 11’nci sınıf öğrencisi Emrah Çelik de "Yaşadığıma inanamıyorum. Böylesine bir olayı burun kırığı ile atlattığım için sevinçliyim. Beni ve dayımı bu hale sokanlardan şikâyetçiyim" dedi.

Şerif Efendi Sağlık Merkezinde aile hekimi olarak görev yapan Dr. M.T.’nin, olayın ardından bir hafta rapor aldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü, olayla ilgili idari soruşturma başlattığını açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!