Tartışılan tiryaki fotoÄŸrafı 4 yıl eski tarihli çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan tiryaki fotoğrafı 4 yıl eski tarihli çıktı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2011 10:00

Boğazındaki kitleyi aldırmak üzere iki yıl önce İstanbul’da bir devlet hastenesinde ameliyat olan İ.A., yoğun bakımda yattığı sırada çekilen fotoğrafının izinsiz olarak sigara paketleri üzerinde kullanıldığını ve bu yüzden hayatının karardığını iddia etti. Ancak Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sitesinde, söz konusu fotoğrafın, resimli uyarıya geçecek üye ülkeler için 2005 yılında hazırlanan dosyada yayımlandığı görülüyor.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi'nden Burcu Karakaş'ın haberine göre İ.A.'nın avukatı Filiz Yaşar Yıldırım, "AB üyesi ülkelerde kullanılan resimleri gördüm. Bizden farklı. Bunlar Türkiye için olan resimler. Her ülkede uyarılar hazırlandıkça siteye sonradan resimler girmiş olabilir. Bu da bizi bağlamıyor" dedi.

 

O ADAM KONUÅžTU / WEB TV

 

Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan "Public Health" (Halk Sağlığı) bölümünde tütün mamülleri alt başlığındaki resimli sağlık uyarıları kısmında yayınlanan yazı şöyle:

"Tütün Mamülleri Yönetmeliği (2001/37/EC), paketlerin ön ve arka yüzlerine koyulması için 'Sigara Öldürür' ve 'Sigara İçmek Size ve Çevrenizdekilere Ciddi Zararlar Verir' olmak üzere iki genel uyarı ve 14 ek uyarı belirledi. Komisyon, 2005 yılının Mayıs ayında her sağlık uyarısı için her ek uyarı başına üçer tane olmak üzere 42 renkli fotoğraf ve illüstrasyondan oluşan bir dosya uygulamaya soktu. Üye ülkeler bu arşiv içinden kendilerine en uygun olduğunu düşündükleri görüntüleri seçebilir."

 

Haberin Devamı

AB üyesi 25 ülkenin kendi dillerinde hazırlanan dosyalarda, İ.A.'nın kendisine ait olduğunu iddia ettiği fotoğraf da bulunuyor.

 

Avukat YaÅŸar: "Bizi baÄŸlamaz"Â

 

Habertürk'te dün yayımlanan habere göre, ileri düzeyde nefes darlığı çeken İ.A.'nın hayatı sigara paketleri üzerinde kullanılan fotoğraf ile kabusa döndü. İ.A., dün yaptığı açıklamada, "(Paketi) Bana getirip gösterdiler. Ben de daha sonra fotoğraftakinin kendim olduğunu fark ettim. Benden izin almadıkları için nasıl çekildi, nerede basıldı bunları bilmiyorum" dedi.

 

İ.A.'nın avukatı Filiz Yaşar Yıldırım, müvekkilinin 2009 yılının Haziran ayında ameliyat olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"AB üyesi ülkelerde kullanılan resimleri gördüm. Bizden farklı. Bunlar Türkiye için olan resimler. Her ülkede uyarılar hazırlandıkça siteye sonradan resimler girmiş olabilir. Bu da bizi bağlamıyor. Resimlerin hangi tarihte siteye girdiğine biz bakmıyoruz. Resmin müvekkilimize ait olduğunu belgeledik."

 

Haberin Devamı

Ä°ZÄ°NSÄ°Z FOTOÄžRAFI HAYATINI KARARTTI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!